ФЗО РС ДО КРАЈА МАРТА ФИНАНСИРА ЗДРАВСТВЕНЕ УСЛУГЕ ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ :: Semberija INFO ::

 

ФЗО РС ДО КРАЈА МАРТА ФИНАНСИРА ЗДРАВСТВЕНЕ УСЛУГЕ ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ


Foto: nezavisne.com

БАЊАЛУКА - Фонд здравственог осигурања Републике Српске, у складу са већ донесеним мјерама Владе Републике Српске у циљу превенције и спречавања ширења вируса корона, донио одлуку да до 31. марта преузима на себе финансирање здравствених услуга у јавним здраственим установама за све грађане - без изузетка (осигуране и неосигуране).

То значи да грађани могу да одлазе на прегледе  у јавне здравствене установе, а да при томе не морају да имају овјерену здравствену књижицу, саопштено је из Фонда здравственог осигурања РС.

"Фонд је због мјере предострожности као и због актуелне епидемиолошке ситуације донио одлуку да привремено обустави рад у шалтер салама  како се не би стварале гужве  и чекања на овјеру књижица. Фонд је већ припремио упуство за домове здравља и болнице  у коме је јасно назначено да до 31. марта од грађана не траже овјерене здравствене књижице како би им пружили неопходну здравствену услугу и да се она пружа за све грађане ( осигуране и неосигуране), а све ове услуге ће финансирати Фонд", наводи се у саопштењу.

Како су саопштили, то се односи и на оне грађане који су раније по основу незапослености били пријављени на здравствено осигурање, а који још нису регулисали свој статус.

Напомињу да ће ова привремена мјера трајати до краја марта, а Фонд ће и даље да прати епидемиолошке смјернице  и упуства надлежних и у вези са тим доносити адекватне мјере предострожности.

Апелују на све грађане да без пријеке потребе не долазе у пословнице Фонда и да сачекају са предајом документације  која није хитна, попут захтјева за рефундацију  и слично како би се избјегле гужве и већи број окупљања  људи на једном мјесту.

"Фонд на овај начин настоји да прати актуелну епидемиолошку ситуацију  и да са своје стране учини све у циљу јачања превентивних мјера и сузбијања ширења вирусних инфекција", наведено је.

Све информације које се тичу права из здравственог осигурања грађани могу да добију путем телефона као и од наших заштитника права који постоје у свим нашим пословницама. 

Имена и презимена заштитника права са бројевима телефона јасно су назначена на нашој интернет страници, а грађани могу да се обрате и путем мејла на [email protected]

(nezavisne.com)