ЈЗУ Свети Врачеви: Нема новозаражених :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ Свети Врачеви: Нема новозаражених


На подручју Града Бијељина, на дан 23. марта, стање особа које се налазе у кућном карантину, а које су позитивне на COVID19, добро је и нема нових регистрованих пацијената са симптомима вируса корона. Ријеч је о првозараженом пацијенту, који је доброг општег здравственог стања, а који је након болничког, отпуштен у кућни карантин, до доласка контролног налаза.

Друге двије особе, које су биле у контакту са првозараженим, такође су доброг општег здравственог стања и ријеч је о блажој клиничкој слици и њихов медицински третман наставља се у кућном карантину. Четири особе које су биле у кућном карантину имају негативан резултат на COVID 19, а под надзором се налазе 1.102 особе. 

- С обзиром да је ријеч о блажој клиничкој форми, даљи медицински третман наставља се у кућном карантину, а за све нас је изузетно значајно што су сви доброг здравственог стања”, рекла в.д. директор болнице Прим. др Милица Ловрић. Према њеним ријечима, у циљу превентивних мјера, а како је претходно и најављено, интензивно се ради на опремању објекта за додатни карантин са 50 кревета, као и на опремању интензивне његе и операционе сале за евентуалне заражене пацијенте у случају потребе хитне хирушке интервенције, као и обављања царског реза.

​Из ЈЗУ болнице “Свети Врачеви” поново апелују на грађане да остану у својим кућама, да поштују препоруке Владе РС, Штаба за ванредне ситуације и савјете љекара.