У ПДП СЕ ОДРЕКЛИ ЛИЧНИХ ПРИМАЊА У КОРИСТ КЛИНИКЕ ЗА ИНФЕКТИВНЕ БОЛЕСТИ :: Semberija INFO ::

 

У ПДП СЕ ОДРЕКЛИ ЛИЧНИХ ПРИМАЊА У КОРИСТ КЛИНИКЕ ЗА ИНФЕКТИВНЕ БОЛЕСТИ


Руководство ПДП одрекло се личних примања која ће донирати социјално угроженим категоријама и бањалучкој Клиници за инфективне болести.

– Прикупили смо 17.000 КМ, од којих смо јутрос уплатили 10.000 КМ за подршку запосленим медицинским радницима Клинике за инфективне болести Универзитетско клиничког центра Бањалука, а остатак новца ће наши млади посланици и активисти донирати грађанима који остају без посла и оним који су социјално угрожени – рекао је предсједник ПДП Бранислав Бореновић.

Бореновић је рекао да ће ову акцију наставити, те да ће се сваки мјесец посланици и званичници партије одрећи дијела личних примања и усмјерити особама којима је помоћ најпотребнија.

– Солидарност јесте важна у овом тешком тренутку, али је јако битно осигурати буџетске прерасподјеле, одрећи се непотребних набавки и сличних трошкова из јавне касе како би се помогло привреди те малим фирмама и занатлијама, који су због пандемије коронавируса затворили своје радње и погоне, те тако остали без зарада. Помоћ ће бити неопходна и бројним угроженим категоријама друштва – рекао је Бореновић.

Поновио је да је неопходно повећати плате здравственим радницима у РС, најмање за 10 посто, те поручио да морамо бити хумани у овим тренуцима.

(српскаинфо.цом)