Изетбеговић: Постигли смо солидан договор :: Semberija INFO ::

 

Изетбеговић: Постигли смо солидан договор


САРАЈЕВО - Предсједник СДА Бакир Изетбеговић је, након састанка у Делегацији Европске уније у Сарајеву, на којем је постигнут договор о расподјели кредитних средстава од Међународног монетарног фонда (ММФ), изјавио да је постигнут солидан договор, те да су помогли Савјету министара БиХ и владама.

Изетбеговић је навео да ће се износ планираних средстава дијелити на проценте - 62 посто за Федерацију БиХ, 38 посто за Републику Српску, а бит ће одвојено по пола процента за Брчко Дистрикт.

"Унутар Федерације БиХ наставит ћемо договор о дистрибуцији, јер кантони носе велики дио борбе са коронавирусом, кад је у питању здравство, полиција, бирои рада односно људи који ће остати без посла. Тај терет ће бити претежно на кантонима. Тако да ћемо договорити те проценте у сљедећим данима - истакао је Изетбеговић.

По његовим ријечима, договорили су се да подрже формирање координационог тијела, које ће на дневној бази да се бави осмишљавањем мјера и убрзаним реакцијама, у чијем ће саставу бити три премијера – предсједавајући Савјета министара и два ентитетска примијера те уз њих министар сигурности, министар вањске трговине и економских односа...

Фена / Независне новине