СТАША КОШАРАЦ ПОНУДИО ОСТАВКУ :: Semberija INFO ::

 

СТАША КОШАРАЦ ПОНУДИО ОСТАВКУ


Foto: RTRS
Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац ставио је свој мандат на располагање предсједавајућем Савјету министара Зорану Тегелтији.

Кошарац се на овај потез одлучио након негативних коментара, а поводом његовог присуства рођенданској забави у Сарајеву.

- Након веома негативних реакција јавности и многих грађана, те критика које су ми упућене од стране предсједника СНСД-а господина Додика, али и мојих бројних страначких и парламентарних колега, спреман сам да понудим своју оставку и свој мандат ставим на располагање предсједавајућем Савјета министара БиХ, господину Тегелтији. Због свог неодговорног и непромишљеног поступка сам спреман сносити све санкције које ми изрекне странка - истакао је он.

Кошарац се још једним извинио грађанима Републике Српске, цијеле БиХ, те, како је навео, посебно својим гласачима.

- Још једном упућујем извињење за моје неодговорно понашање у веома тешким данима за све грађане. Претходна два дана сам избјегавао сваки непотребан контакт, а од данас поподне се налазим у кућној самоизолацији у Источном Сарајеву, па ћу наредних 14 дана испуњавати своје радне обавезе и договорене састанке онлајн радом од куће. Свој посао сам и до сада обављао савјесно и одговорно, без икаквих пропуста и афера или критика јавности, у интересу свих грађана БиХ и тако ћу и наставити до коначне одлуке мојих претпостављених - навео је Сташа Кошарац у изјави коју је објавио на Твитеру.



(РТРС)