ЦРНАДАК: ОЧИГЛЕДНО ЈЕ ДА СЕ СНСД И ЊИХОВИ ПАРТНЕРИ ПЛАШЕ ИЗБОРА :: Semberija INFO ::

 

ЦРНАДАК: ОЧИГЛЕДНО ЈЕ ДА СЕ СНСД И ЊИХОВИ ПАРТНЕРИ ПЛАШЕ ИЗБОРА


Потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак поздравио је данас коначну одлуку ЦИК-а о одржавању локалних избора у БиХ 15. новембра.Он каже да су избори су највеће и најважније демократско право свих грађана и да се не смијеугрожавати.
 
„Очигледно је да се СНСД и њихови партнери плаше избора, јер су управо они довели до одгађања, а сада покушавају да избора уопште не буде. Морални парадокс је то што се СНСД жали на помјерање избора са октобра на новембар, а до тога је дошло јер они нису хтјели гласати да се обезбједи новац за изборе. Такође, није случајно да је градоначелник Бањалуке, Игор Радојичић, најавио да ће цијела БиХ постати случај Мостар, јер он може остати на тој позицији само ако се избори не одрже“, каже Црнадак.
 
Црнадак каже да СНСД већ два мјесеца непрестано плаче за Бранком Петрићем и старом изборном комисијом, иако знају да нису у праву. Из документа ПС БиХ којим се именује Жељко Бакалар види се да га је потписао Небојша Радмановић, који то сигурно не би урадио да се ради о незаконитој радњи.
 
„И коначно, све одлуке у последње вријеме, укључујући и јучерашњу о одржавању избора 15. новембра ЦИК је донио једногласно, 7-0, што значи да су за њу гласали и 'нови' и 'стари' чланови ЦИК-а“, додаје Црнадак.
 
Он истиче да је претходну сједницу НСРС обиљежио је још један простачки испад Милорада Додика и највеће угрожавање интегритета Народне скупштине и народних посланика, када је Додик јавно признао да их прислушкује.
 
„То што је након тога изјавио да се шалио, то је тек јадно. Нека се шали код куће и на својим приватним дружењима. А још је јадније када Додик поручује да не треба расправљати о прислушкивању, него о 3000 лажних виза издатих у Амбасади БиХ или о томе да је БиХ послала адвоката Насера Орића, Јасмину Ћосић Дедовић, у Хаг да буде судија једног  међународног суда.
Па то је све његов посао, то је све одговорност СНСД-а и њихове коалиције“, каже Црнадак и додаје:
 
„Ако је издато 3000 лажних виза, господине Додик, шта чекате? Смијените тог амбасадора, то је искључива надлежност Предсједништва БиХ. Такође, народ треба да зна да су одлуку о упућивању Јасмине Ћосић Дедовић у име БиХ у хашки суд донијели и потврдили ВСТС, који води кадар СНСД и Министарство правде БиХ, који води кадар ХДЗ. И опет исто, СНСД највише галами, а сва одговорност је на њима“, додаје Црнадак.
 
Црнадак у вези мисе за Блајбург у Сарајеву и резолуције у ПД ПС БиХ каже да ПДП једва чека посебну сједницу НСРС, да се до краја види да СНСД није хтио да се замјери Блајбургу, како се не би замјерио ХДЗ-у.
„Као што су подржали трећи ентитет на штету Републике Српске, тако су и сада били против осуде одржавања мисе која је служена за усташе из Блајбурга“, закључује Црнадак.

(ПДП РС)