Током акције санкционисано 828 возача због почињених прекршаја у саобраћају :: Semberija INFO ::

 

Током акције санкционисано 828 возача због почињених прекршаја у саобраћају


На подручју Полицијске управе Бијељина у периоду од 18.06. до 21.06.2020. године споведена је републичка акција са циљем подизања свијести на контролу затамљивања стаклених површина на моторним возилима и контролу незаконитог посједовања посебних свјетлосних и звучних знакова  ''трептача'', као и на остале прекршаје.
 
Током акције контролисано је укупно 1024 учесника у  саобраћају од чега је 828 возача санкционисано.
 
Извршена су  243 алкотеста при чему  је  код 53 возача утврђена концентрација алкохола у организу, док је један возач одбио да се подвргне алокесту.
 
Због управљања под утицајем  алкохола од  преко 1,5 г/кг алкохола у организму слободе је лишено пет лица.
 
По основу постављања тамних фолија на стаклима које нису у складу са Правилником, санкционисано је 333 возача, док је по основу осталих прекршаја санкционисано 439 возача од чега је због некориштења безбједносног појаса 66 возача, због превоза дјеце на предњем сједишту до 12 година  и некориштења сигурносне сједалице 20 возача и остали прекршаји.
 
Апелујемо на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе посебно у погледу ограничења брзине кретања моторних возила, као и да не учествују  у саобраћају  уколико су под дејством алкохола или опијата, како би  на такав начин повећали своју безбједност и безбједност других учесника у саобраћају.
 
Полицијска управа Бијељина