ЈЗУ СВЕТИ ВРАЧЕВИ: ПОТРЕБНО ПРОШИРЕЊЕ КОВИД БОЛНИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ СВЕТИ ВРАЧЕВИ: ПОТРЕБНО ПРОШИРЕЊЕ КОВИД БОЛНИЦЕ


Како је саопштено на Кризном штабу Болнице, одржаном јутрос, тренутна попуњеност Ковид болнице је 70%, са трендом раста упућених пацијената. Утврђено је да је потребно  просторно, техничко и кадровско проширење Ковид болнице, чија  реализација почиње.

Наиме, прошле седмице је в.д. директор Златко Максимовић са сарадницима обишао  просторије старе болнице како би се упознао са расположивим простором и техничким могућностима за евентуални прилив већег броја пацијената. Стављене су у функцију тријажна амбуланта и ковид амбуланта.

Стање у Ковид болници је лошије у односу на дан раније. Тренутно се у њој налази 27 пацијената, а  један пацијент средње животне доби преминуо је јуче. Ријеч је о особи средње животне доби која је имала више коморбидитета. У Ковид болници имамо 23 пацијента са пнеумонијом,  један пацијент је на респиратору, два на неинвазивној механичкој потпори, а 17 пацијената је на стандардној кисеоничкој потпори.  

Апелујемо на максималан опрез, јер су од изузетне важности за здравље становништва: коришћење маски, појачана лична хигијена, физичка дистанца, те дезинфекција руку и површина. Свако окупљање са већим бројем људи, све нас води у велики ризик.