Караван мимозе гостује у Бијељини: Најава европске феште на херцегновској риви :: Semberija INFO ::

 

Караван мимозе гостује у Бијељини: Најава европске феште на херцегновској риви


Дана 18.01.2019. године у Бијељини гостује Караван мимозе у оквиру промоције јубиларног, 50. Празника мимозе.
 
Пријем за госте код Градоначелника и обраћање медијима је планирано за 11 часова.
 
Овогодишњи Караван стартује дефилеом у 12 часова испред зграде Градске управе, према библиотеци „Филип Вишњић“ до Трга Краља Петра I Карађорђевића.
 
Ведрину карневала и дух медитерана у наш град донијеће херцегновске мажоретке, Градска музика и кловнови.
Караван мимозе традиција је овог празника која изазива позитивне реакције, учесници у свим градовима наиђу на топлу добродошлицу и одличну атмосферу великог броја окупљених грађана, што се очекује и ове године.

 Европске феште на херцегновској риви



Ове године, славимо јубилеј најстарије туристичке манифестације у нашој земљи, односно 50. Празник мимозе.У част јубилеју, Фестивал ће трајати 50 дана, од 1. фебруара  до 22. марта 2019. године. Празник мимозе је један од најпрепознатљивијих фестивала у региону, због чега ће бити промовисан у Бечу, Крању, Новом Месту, Бања Луци, Бијељини, Вишеграду, Новом Саду, Зрењанину, Јагодини, Београду и др.
Свечано отварање 50. Празника мимозе ће се одржати 1. фебруара, на којем ће наступити највећа музичка звијезда у региону, Здравко Чолић. 



Првог викенда у фебруару, традиционално, одржаће се Фешта од мимозе, рибе и вина дуж херцегновске ривијере, која је најпосјећенији програм у оквиру Фестивала. Ове године, за све посјетиоце Празника мимозе организовали смо чак 4 маскенбала, а ту су и традиционална Изложба цвијећа, Мали салон херцегновских галерија као и програми за нашу најмлађу публику – Дјечији маскенбал и Дјечија цвјетна поворка.
С обзиром да ће Фестивал трајати и током марта мјесеца, обиљежавамо Дан жена програмом Љубав у вријеме мимозе, који подразумијева концерт Саше Матића на Тргу Николе Ђурковића и концерт Калиопи у Дворани Парк.
Поред наведених музичких програма, ту су и Вечери медитеранске пјесме, Међународни сусрет дувачких и мажорет ансамбала као и још неколико великих концерата регионалних музичких звијезда.
У оквиру програма „Доживите европске феште у Херцег Новом“ посјетиоци Фестивала ће имати прилику да уживају у културно умјетничким програмима и гастро вечерима наших гостију из: Кине, Пољске, Италије, Србије, Њемачке, Турске, Финске, Норвешке и Словеније. 
Дирекција 50. Празника мимозе се трудила да овогодишњи програм буде што богатији и разноврснији, за све узрасте и укусе. Посјетиоци ће моћи да гледају квалитетан позоришни програм, да посјете винске вечери као и вечери црафт пива, велики број спорстких манифестација и турнира, и да присуствују највећој Међународној карневалској поворци, поручују из Туристичке организације Херцег Нови.