Вучић: Одбио сам тачку о признању и то више овде неће бити тема :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Одбио сам тачку о признању и то више овде неће бити тема


Фото - Танјуг
Одбио сам тачку о признању која је била у првој верзији документа "Економска нормализација", Трампови (Доналд Трамп, предсједник САД) људи су то уважили, те тачке у новим документима нема и то више неће бити тема, рекао је вечерас предсједник Србије Александар Вучић у Вашингтону.

Он је новинарима рекао да је први документ који је понудила америчка страна Београду и Приштини садржао тачку о међусобном признају, коју је он одбио, те додао да у даљим документима те одредбе више нема.

Вучић је новинарима пренио да је први документ, који је представљен носио наслов "Економска нормализација", и да је министар финансија Србије Синиша Мали изјаву дао послије тог документа.

У новим варијантама, сад већ другом и трећем документу, послије наше интервенције, те тачке више нема, рекао је Вучић.

"Дођу две стране, онда нам америчка страна подели документ, који ниједна страна, а за нашу са сигурношћу могу да кажем да није имала увид у тај нон пејпер документ... Ниједан за нас није лак, али је овај документ био ужасно тежак од 15-16 тачака, а једна је била и она о којој се говори цео дан, о међусобном признању", рекао је Вучић.

Истакао је да то није новост, али да томе није мјесто у документу о економској нормализацији.

"Ја сам рекао да то не можемо да прихавтимо и, искрено, људи из Трамповог кабинета су саслушали шта смо имали да кажемо, били су фер и мислим да у даљим документима те одредбе више нема", рекао је Вучић.

Танјуг / Независне новине