Кинези заинтересовани за инвестиције у Републици Српској :: Semberija INFO ::

 

Кинези заинтересовани за инвестиције у Републици Српској


Представници угледних кинеских компанија "China Construction Front Group" и "Dahua Technology" посјетили су Бијељину гдје су разговарали са директором ЈУ "Воде Српске" Мирославом Миловановићем и замјеником градоначелника Бијељине Марком Михајловићем о могућностима пословне сарадње и инвестиција на подручју Семберије и цијеле Републике Српске. На састанку који је одржан у просторијама ЈУ "Воде Српске" Бијељина констатовано је да су компаније из пријатељске Кине добродошле у Републику Српску и да постоје велике могућности за међусобну сарадњу.



Јинг Феи, извршни директор кинеске државне компаније "China Construction Front Group", истакао је да је ова компанија свјетски лидер у грађевинској индустрији, у пословима нискоградње и високоградње, и да послује на свим континентима.

- У Европи тренутно имамо највише послова у Њемачкој, Русији, Румунији и Србији и заинтересовани смо да проширимо наше послове и у Републици Српској и БиХ. Наша компанија посједује све међународне лиценце за радове нискоградње и високоградње, од изградње метроа и аутопутева, до градње високих зграда. Поносни смо на наше пројекте по којима смо постали препознатљиви у свијету. У Шенжену смо изградили највише зграду у Кини висине 600 метара, док смо у Русији подигли највише зграду у Европи висине 400 метара, каже извршни директор "China Construction Front Group".

Тери Сун из "Dahua Technology" нагласио је да је његова компанија друга у свијету у области технологије видео надзора, а баве се и пословима ИТ технологија. Истакао је да "Dahua Technology" има велики број пословних партнера у Србији и да постоји интересовање за пословну сарадњу са Републиком Српском и другим земљама у региону.

Директор ЈУ "Воде Српске" Бијељина Мирослав Миловановић истакао је да Република Српска има велико поштовање према Кини и компанијама из ове земље.
- Република Српска има изузетно добру институционалну и пословну сарадњу са Кином и сигурно је да ће та сарадња у будућности бити још боља. Неке кинеске компаније већ раде у Републици Српској. Постоји велико интересовање са њихове стране и ми ћемо размотрити све могућности сарадње. Вјерујем да ћемо у наредном периоду имати више инвестиција. За Републику Српску су нови послови, запошљавање и нова радна мјеста најважнија тема, каже Миловановић.

Замјеник градоначелника Бијељине Марко Михајловић пожелио је добродошлицу представницима кинеских компанија и поручио да су град Бијељина и цијела Република Српска отворени за сарадњу са кинеским партнерима.
- У наредном периоду ћемо организовати нове састанке и презентације с циљем да успоставимо конкретну сарадњу са кинеским компанијама на подручју града Бијељина. Кинеске компаније имају велику експанзију и показали су да су најбољи у свијету у погледу инвестиција и пословања. Сигуран сам да ће донијети квалитет више на нашем тржишту, како у Бијељини, тако и у цијелој Републици Српској и БиХ.

​Воде Српске