Пекар оптужен за кријумчарење миграната, откривен код Градишке :: Semberija INFO ::

 

Пекар оптужен за кријумчарење миграната, откривен код Градишке


 Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Душка Малетића (38) званог Пекар, која га терети за кријумчарење миграната, у чему је, како је саопштено, откривен код Градишке.

Оптужен је да је у договору са њему познатим особама на подручју Сарајева преузео групу од 18 илегалних миграната, држављана Авганистана и једног држављанина Турске, са намјером да их превезе према граници са Хрватском, а ради њиховог даљег одласка на подручје земаља ЕУ.

"Оптужени је знао и био свјестан да мигранти не испуњавају услове за законит прелазак државне границе, усљед недостатка путних исправа са важећим визама те дозвола за законит улазак и боравак у земљама Европске уније", саопштило је Тужилаштво БиХ.

Како додају, оптуженог су открили полицајци Граничне полиције БиХ на ширем подручју Градишке, када су у возилу којим је управљао, откривени илегални мигранти.

"Оптужени се терети да је у намјери стицања противправне имовинске користи, покушао омогућити прелазак 18 особа преко државне границе, а које нису испуњавале улове за законит прелазак границе са територије БиХ на територију Хрватске, на мјесту које није предвиђено за законит прелазак државне границе, чиме је починио кријумчарење људи", истичу из Тужилаштва БиХ и додају да је оптужница прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

(Независне)