МИЛАН ДАКИЋ: ВИШЕМИЛИОНСКА УЛАГАЊА У ЧЕЛИНЦУ, ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА МОСТА ПРЕКО РИЈЕКЕ УКРИНЕ :: Semberija INFO ::

 

МИЛАН ДАКИЋ: ВИШЕМИЛИОНСКА УЛАГАЊА У ЧЕЛИНЦУ, ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА МОСТА ПРЕКО РИЈЕКЕ УКРИНЕ


– У Старој Дубрави код Челинца данас је озваничен почетак изградње новог моста на ријеци Укрини, а вриједност ове инвестиције је 1.750.000 КМ.

Ријеч је о значајном инфраструктурном пројекту који ће омогућити бољи саобраћај на дионици регионалног пута Укрина-Клупе-Теслић.

Постојећи мост је узак и изградњом новог биће обезбијеђен већи проток саобраћаја на овом локалитету, те ће допринијети развоју општине Челинац.

Директор “Путева Републике Српске” Милан Дакић је навео да су извођачи радова група понуђача “Група Фортис”, “Козарапутеви” и “Приједорпутеви”, те да је рок за завршетак радова 18 мјесеци.

Према његовим ријечима, “Путеви” ће у овој години широм Републике Српске инвестирати средства у рехабилитацију и санацију регионалних и магистралних путева, али и у инфраструктурне објекте и мостове.

Укупна дужина моста 47 метара, а ширина 9,7 метара.

Дакић је рекао да би ускоро требало да почне и рехабилитација пута од Бранешаца до Укрине, наводећи да су почели припремни радови на чишћењу канала и кошења траве, а да је вриједност инвестиције 3,5 милиона КМ и рок завршетка радова три године.

За наредну годину планиран је наставак изградње регионалног пута Челинац-Укрина према Теслићу дужине два километра.


(demos-rs.com)