Због свечаног отворења Арнаудија џамије у дијелу Бањалуке сутра обуставе саобраћаја и забрана рада угоститељским објектима :: Semberija INFO ::

 

Због свечаног отворења Арнаудија џамије у дијелу Бањалуке сутра обуставе саобраћаја и забрана рада угоститељским објектима


Због свечаног отварања обновљене џамије Арнаудија у Бањалуци у уторак ће у неколико улица у близини ове џамије бити обустављен саобраћај и затворени угоститељски објекти док ће у неколико бити забрањено точење алкохола.

Почетак свечаног отворења Арнаудије заказан је за 11 сати, док су мјере обуставе саобраћаја и привремене забране рада угоститељских објеката на снази од седам сати.

Муфтијство бањалучко раније је објавило упутства за посјетиоце који ће у уторак доћи у тај град.

Из Одјељења за саобраћај и путеве Града Бањалука објављено је да ће обустављен саобраћај на дијелу магистралног пута Бањалука – Српске Топлице, као и Булевар цара Душана, на дијелу од раскрснице са Улицом Јована Дучића до Омладинске улице од 7.00 сати до када буде било потребно. У истом периоду биће затворена Улица браће Мажар и мајке Марије на дијелу од раскрснице са Улицом Змај Јовина до раскрснице са Омладинском улицом, Улица Меше Селимовића, на дијелу од раскрснице са Улицом Змај Јовина, Улица Бранка Мајсторовића, на дијелу од раскрснице са Улицом Змај Јовина, Улица браће Мажар и мајке Марије, на дијелу од Улице Меше Селимовића, те у Улици Симеуна Ђака, на дијелу од раскрснице Улице Змај Јовине, до раскрснице са Омладинском улицом.

Због тога ће бити извршене корекције на линијама јавног превоза, а регулисање и преусмјеравање саобраћаја вршиће припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

На захтјев Полицијске управе Бањалука, чији је задатак да обезбиједи несметано одржавање културно-вјерске манифестације отварања џамије Арнаудија, донесена је и наредба о привременој забрани рада угоститељских објеката, те точења алкохолних пића у појединим угоститељским објектима.

Овом Наредбом од 7.00 до 17.00 сати, привремено се забрањује рад у угоститељским објектима који се налазе на ширем простору око објекта “Арнаудија“ у улицама Браће Мажар и мајке Марије, Меше Селимовића, Бранка Мајсторовића, Булевар Цара Душана, Војводе Момчила, Симеуна Ђака, Краља Петра И Карађорђевића, док ће у неколико угоститељских објеката бити забрањно точење алкохола.

(Препород.инфо)