Станивуковић најавио бесплатне годишње паркинг карте и за добровољне даваоце крви :: Semberija INFO ::

 

Станивуковић најавио бесплатне годишње паркинг карте и за добровољне даваоце крви


- Донијели смо нову одлуку да право на бесплатну паркинг карту могу остварити наше суграђанке које су крв дале преко 15 пута и суграђани који су ову течност донирали преко 25 пута.

Најавио је ово градоначелник Драшко Станивуковић, на чију је иницијативу и уведена ова нова мјера подршке, објављено је на сајту Градске управе.

Како је истакао, након што су почетком марта ове године подијељене прве картице за бесплатан паркинг добровољним даваоцима крви који су даривали крв преко 30 пута одлучио је да ову одлуку унаприједи и прошири, јер ови хумани људи то заслужују.

То је и учињено ових дана измјеном Правилника о условима, начину коришћења, организацији, начину наплате и контроле паркирања на јавним паркиралиштима на којима је уведена наплата паркирања на подручју града Бања Лука, чиме је и омогућено да додатне категорије добровољних даваоца крви добију годишњу кратицу за паркирање као гест захвалности за хуманост.

Према овом измијењеном Правилнику, право на бесплатну годишњу паркинг – карту за прву и другу зону имају добровољни даваоци крви:

– мушкарци са 25 и више давања који имају пријављено мјесто пребивалишта на територији града Бање Луке.
– жене са 15 и више давања који имају пријављено мјесто пребивалишта на територији града Бање Луке.

За издавање бесплатне паркинг – карте за добровољне даваоце крви потребно је приложити:

– књижицу добровољног даваоца крви или другу потврду од надлежне установе у којој је наведен потребан број давања крви,
– саобраћајну дозволу.

Уколико добровољни давалац крви који испуњава услове не посједује аутомобил може да оствари право на једну паркинг – карту за возило које није у његовом власништву.


(Независне)