Данас Дан жалости у Тузли :: Semberija INFO ::

 

Данас Дан жалости у Тузли


Зијад Лугавић, градоначелник Тузле, донио је одлуку да се четвртак 23. мај прогласи Даном жалости на подручју овог града поводом убиства Амеле Чичкушић и њене двоје малољетне дјеце А.Ч. (9) и А.Ч.(2).
 
"Дан жалости биће обиљежен спуштањем застава на пола копља на згради Градске управе Тузле, као и на зградама јавних предузећа и јавних установа у граду Тузли. У складу с даном жалости, на јавним мјестима неће се одржавати програми јавног, културног и забавног карактера. Такође, неће се емитовати музика у угоститељским и другим јавним објектима", наводи се у саопштењу Града Тузла.
 
Сви медији са подручја града Тузле обавезују се да своје програмске садржаје прилагоде Дану жалости и да се суздрже од емитовања садржаја који би могли нарушити солидарност и саосјећање с породицом и пријатељима трагично страдалих суграђана.
 
Подсјећамо, истражиоци још склапају коцкице о свирепом убиству Амеле Чичкушић и њених двоје дјеце за које се сумња да их је усмртио супруг, односно отац Мујага који је потом извршио самоубиство.
 
Иначе, овај гнусан злочин је дубоко потресао Тузлу, али и истражиоце који су тијела жене, дјевојчице старости двије и дјечака од девет година пронашли у понедјељак у стану док су истраживали случај самоубиства мушкарца који је у недјељу навече скочио са зграде.
 
(Независне)