"Смртна казна за Вањине убице": Грађани потписују петицију :: Semberija INFO ::

 

"Смртна казна за Вањине убице": Грађани потписују петицију


  Извор: Танјуг / Глас Српске

Након што је објављена вијест да је малољетна Вања Ђорђевска, која је претходно отета, а онда након само два сата убијена и закопана недалеко од Скопља, на друштвеним мрежама се појавила петиција којом се тражи смртна казна за починиоце овог злочина, коју је до сада потписало више од 15.000 људи.

Петиција под називом "Смртна казна за Вањине убице" се дијели на друштвеним мрежама, а истовремено са свих страна долазе позиви на најстроже кажњавање починилица.

Тражећи правду, грађани Сјеверне Македоније кажу да је и доживотни затвор за починиоце премала казна, преноси Танјуг.

Четрнаестогодишња Вања Ђорђевска је отета и за њом је седам дана трагао готово цио регион, да би за викенд било саопштено да је убијена и да је њено тијело пронађено закопано недалеко од Скопља.

Надлежни су на јучерашњој конференцији за новинаре саопштили да је Вања убијена на бруталан начин, да је након отмице стављена у врећу за спавање, а да је на мјесту злочина у њу пуцано из ватреног оружја, док су јој ноге и руке биле везане. Она је потом закопана.

Три особе су притворене због сумње да су учествовали у овом злочину, као и Вањин отац који се сумњичи да је отмичарима и убицама одао информације о томе када ће она бити сама. Главно осумњичени за овај злочин Љ. П. је у бјекству и за њим је расписана међународно потјерница.

Како је саопштено, мотив овог бруталног убиства је наводно користољубље.