Чланови Предсједништва БиХ са словеначким премијером Голобом: Подршка БиХ на европском путу :: Semberija INFO ::

 

Чланови Предсједништва БиХ са словеначким премијером Голобом: Подршка БиХ на европском путу


Чланови Предсједништва Босне и Херцеговине примили су предсједника Владе Републике Словеније Роберта Голоба. Саговорници су констатовали да су билатерални односи Босне и Херцеговине и Словеније традиционално врло добри и пријатељски и да су обје земље посвећене њиховом унапређењу и јачању.

У разговору је речено да су економски односи и трговинска размјена између двије земље добри, али да постоје могућности за њихово унапређење.

Чланови Предсједништва БиХ изразили су захвалност Републици Словенији за континуирану и активну подршку и помоћ Босни и Херцеговини на европском путу, а посебно на залагању за додјелу кандидатског статуса за чланство у Европској унији.

Истакнули су да је додјела кандидатског статуса важна прекретница на путу Босне и Херцеговине ка Европској унији, те да то представља позитиван сигнал и јасну поруку да је будућност БиХ у Европској унији.

Предсједник Владе Републике Словеније Роберт Голоб је казао да је БиХ добијањем кандидатског статуса добила врло јасну поруку да наша земља има европску будућност.

Поручио је да се Словенија, као искрени пријатељ Босне и Херцеговине, активно залагала за додјелу кандидатског статуса нашој земљи те да је спремна Босни и Херцеговини пружити сву потребну стручну и техничку помоћ на њеном европском путу, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Чланови колегија оба дома ПСБиХ са словеначким премијером Голобом о европском путу БиХ

Чланови колегија Дома народа и Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине разговарали су данас с предсједником Владе Словеније Робертом Голобом који борави у службеној радној посјети нашој земљи. Током разговора, чланови руководства парламентарних домова изразили су пуну захвалност пријатељској Словенији за свесрдну помоћ у настојању да се БиХ приближи чланству у Европској унији.

Заједнички је оцијењено да је потребно улагати додатне напоре и усвајати нужне реформске законе како би се искористила прилика за снажнији искорак БиХ ка Европи, а Република Словенија ће, како је рекао премијер Голоб, помоћи да се сваки напредак адекватно представи и афирмира међу чланицама Европске уније.

Данас је, такође, истакнуто да Словенија представља и једног од највећих и најважнијих привредних партнера Босне и Херцеговине и да треба додатно радити како би се у обостраном интересу та сарадња и даље развијала, саопштено је из Сектора за односе с јавношћу ПСБиХ.


БХРТ