Представници Лидла траже локацију у још једној општини у БиХ :: Semberija INFO ::

 

Представници Лидла траже локацију у још једној општини у БиХ


– Начелник општине Калесија Сеад Џафић јуче је у радну посјету примио Далибора Лазића и Керима Ханданагића, представнике компаније Лидл која жели инвестирати у више градова и општина у Босни и Херцеговини.

Тема разговора била је могућност отварање објекта ове компаније на територији Калесије, односно тражење локације за изградњу објекта од око 2.500 квадратних метара продајне површине, односно укупно око десет дунума земљишта гдје би уз објекат био и паркинг простор и све оно што је неопходно за несметано функционисање.

"Калесија је стратешки јако интересентна с обзиром да је близу границе са Србијом, кроз њу пролази магистрална цеста, а уз то близину је и Међународни аеродром Тузла што је чини идеалним мјестом за инвестиције", казао је Џафић.

Он је представницима Лида представио и индустријску зону у источном дијелу општине гдје је неколико локација понудио потенцијалним инвеститорима на разматрање.

Далибор Лазић, водитељ сектора некретнина у Лидлу, истиче да је у току истраживање тржишта и прављења списка локација и градова гдје би ова компанија отворила објекте у овој или наредној години, али да је још рано говорити које су то локације.

Џафић је обећао да ће комплетна администрација бити на располагању представницима Лидла да помогне у складу са законским одредбама, уколико се одлуче да Калесија буде мјесто гдје ће инвестирати. 

(Акта)