Шмит наметнуо измјене Изборног закона БиХ :: Semberija INFO ::

 

Шмит наметнуо измјене Изборног закона БиХ


Foto: Fena
Кристијан Шмит, којег РС не признаје за високог представника, наметнуо је измјене Изборног закона БиХ, саопштио је управо на прес конференцији која је у току.

За сада није јасно које измјене је донио Шмит, али је судећи према оном што је рекао у уводу обраћања у питању дио о техничким измјенама, односно о интегритету изборног процеса.

Он је рекао да су у Неуму договорене неке измјене, али примједбе међународне заједнице су доприњеле томе да те измјене нису биле задовољавајуће.

Рекао је да је ову одлуку донио за грађане БиХ, и да се њима лично обраћа, а не политичким представницима.
Он је рекао да су у Неуму договорене неке измјене, али примједбе међународне заједнице су доприњеле томе да те измјене нису биле задовољавајуће.

Рекао је да је ову одлуку урадио за грађане БиХ, и да се њима лично обраћа, а не политичким представницима.

Нагласио је да би сваки грађанин требао да буде у могућности да оствари своје бирачко право, без дискриминације и с могућношћу да слободно бирају кога желе. Рекао је да је његова дужност у складу с Дејтонским споразумом, и да има овлаштење да донесе ове мјере које је најавио.

"Бирачи не могу чекати десет, 15 година да се види да ли ће доћи до споразума између странака. Ми морамо ићи даље. Ја немам намјеру да овом питању посвећујем сваки дан, био бих много сретнији да су директно одговорне странке дошле до измјена. Људи имају право да знају да је њихов глас пребројан онако како су га дали", рекао је Шмит.

(Независне)