Ухапшен први човјек полиције у Федерацији БиХ :: Semberija INFO ::

 

Ухапшен први човјек полиције у Федерацији БиХ


Извор: Кликс / Глас Српске

Након вишечасовног саслушавања у просторијама Федералне управе полиције, директор ове институције Вахидин Муњић ухапшен је у оквиру акције СИПА "Black Tie 2".

Муњића су данас у оквиру акције саслушавали припадници СИПА што је потврдио и министар унутрашњих послова ФБиХ Рамо Исак. Након саслушања, Муњић је ухапшен те је спроведен у просторије Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Даље поступање над Муњићем и осталим особама које су приведене у оквиру акције биће познато након што се огласи и Тужилаштво БиХ под чијом се надлежношћу и спроводи наведена акција.

У оквиру акције СИПА данас су приведене укупно 22 особе. Акција се проводи у најмање три града у Федерацији БиХ (Сарајево, Зеница, Мостар), али је проширена и на Републику Српску.

У оквиру предмета "Black Tie 2" прикупљени су докази из криптованих апликација. У активностима које се проводе, међународну подршку су пружили ФБИ, ДЕА и Еуропол.

"Активности су усмјерене на процесуирање особа осумњичених за организовани криминал, неовлаштен промет великих количина опојних дрога, прање новца и друга повезана кривична дјела. Са поступајућим тужиоцем Тужилаштва БиХ, акцију проводе Управа полиције МУП-а Кантона Сарајево, Агенција за истраге и заштиту - СИПА, Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ, уз подршку Управе полиције МУП-а ЗДК и Управе полиције МУП-а ХНК", закључено је из МУП-а КС.