USAID - Подршка медијима у Босни и Херцеговини :: Semberija INFO ::

 

USAID - Подршка медијима у Босни и Херцеговини


Циљ Internews активности у Босни и Херцеговини кроз USAID пројекат подршке медијима у Босни и Херцеговини (Media Engagement Activity – MEA) јесте јачање информацијског простора. Сврха пројекта је повећати доступност вјеродостојних и професионалних информација што широј популацији у БиХ, посебно оној с ограниченим приступом таквим информацијама. Активности МЕА пројекта финансира USAID (Агенција Владе САД за међународни развој), а кроз подршку Family Health International (FHI 360).

USAID пројекат МЕА настоји стимулисати и подржати производњу квалитетног садржаја који ће помоћи медијима у БиХ да прошире своју публику, изграде повјерење јавности и на иновативан начин извјештавају о питањима од јавног интереса. У ту сврху је отворен позив за пријаве за пети циклус Good Story Fund (GSF).

Good Story Fund је прилика за финансирање која је отворена за новинаре, медије, активисте, организације цивилног друштва и индивидуалне креаторе садржаја. Фонд подржава продукцију садржаја различитих формата, а предност имају пројекти који у себи садрже одређене иновативне елементе, настоје зближити заједнице, повећати квалитет садржаја, подстицати сарадњу између сектора и различитих медија, те имају потенцијал да инспиришу друге да слиједе њихов примјер. Посебна пажња се посвећује пројектним идејама које помажу повећању разноликости понуде садржаја на одређеном тржишту или допиру до дијела публике који је запостављен или чија су аутентична искуства недовољно заступљена у медијским садржајима. 

Овај позив се расписује два пута годишње за вријеме трајања петогодишњег МЕА пројекта покренутог 2022. године, а приоритети ће произлазити из тренутног контекста.

Good Story Fund отворен је за пријаве појединаца (грант у износу до 2.950 америчких долара) и медијских организација (до максимално 15.000 америчких долара).

Рок за достављање пријава је:
Молимо Вас да јасно и детаљно проучите смјернице и услове Јавног позива, јер је то једини валидни извор информација. Одсјек за ЛЕР и ЕИ само просљеђује информације, али није одговоран за измјене које донатор може да направи.



Одсјек за локални економски развој и европске интеграције
Градска управа Града Бијељина