Додик: Овако изгледа истина о Сребреници (ВИДЕО) :: Semberija INFO ::

 

Додик: Овако изгледа истина о Сребреници (ВИДЕО)


- Предсједник Републике Српске Милорад Додик подијелио је данас на друштвеној мрежи "Икс" дио свједочења о дешавањима у Сребреници у протеклом рату ратног командира сребреничке полиције Хакије Мехољића, који је рекао да су Сребреницу издали и тадашњи муслимански лидер у БиХ Алија Изетбеговић и међународна заједница.

"Тако изгледа истина", написао је Додик, који је на друштвеној платформи подијелио исјечак из филма "Сребреница - издани град" гдје Мехољић каже да постоје само добри и лоши људи у сваком народу, а да је Алија лош човјек.

Мехољић је рекао да им је током састанка делегације у којој је био и он, Алија Изетбеговић рекао за понуду тадашњем америчког предсједника Била Клинтона за Сребреницу.

"Рећи ћу изворно оно што је рекао Изетбеговић: ` Драги моји Сребреничани, нуди ми Клинтон да уђу четници у Сребреницу и изврше покољ 5.000 муслимана и биће војна интервенција НАТО снага на српске положаје у цијелој БиХ. Шта ви мислите о томе? Ја сам скочио и кажем - јеси ли ти луд?", рекао је Мехољић, преноси Срна.



Мехољић је рекао и да се друга понуда Алије Изетбеговића односила на замјену Сребренице за Вогошћу.

"Изетбеговић је рекао и да има понуду за замјену Сребренице и Вогошће. Ми смо углас тад сви други учесници рекли ` предсједниче, ако сте нас звали ради тога нисте нас требали звати, јер ми немамо мандат да мијењамо територије `", навео је Мехољић.

Мехољић је рекао и да је послије тога било мучно, да су било фрапирани и да нису могли да дођу себи да ли је то могуће.

"Нисмо могли да дођемо себи да смо дати, да ће нас жртвовати. Са Алијом смо имали разговор у пет сати ујутро, отворен, да спасава жене и дјецу, старце, а нас војно способне, нек нас побију кад нећемо да се бранимо, он је рекао да ми издржимо још два сата, међутим, никад се више није хтио јавити", испричао је Мехољић.

Мехољић је рекао и да је у протеклом рату изгубио два брата и оца који нису узели оружје.

"Ја јесам узео оружје, плакали смо ми тај дан кад је Сребреница пала, видјели смо издају и од Алије Изетбеговића и од међународне заједнице", рекао је Мехољић.
 
(Независне)