СИПА ПРОВЈЕРАВА 11 КАНДИДАТА ЗА САВЈЕТ МИНИСТАРА БИХ :: Semberija INFO ::

 

СИПА ПРОВЈЕРАВА 11 КАНДИДАТА ЗА САВЈЕТ МИНИСТАРА БИХ


Foto: Klix/RAS Srbija
Након што је Централна изборна комисија БиХ дала зелено свјетло за свих 11 приједлога министара и замјеника министара из српског и хрватског народа које је послао предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија, ова имена су прослијеђена и у Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) на провјеру, потврђено је за Клиx.

Ријеч је о шест кандидата из реда хрватског, те пет из реда српског народа, односно кадровима ХДЗ и странака окупљених око СНСД. СИПА има максималан рок од 30 дана да обави потребне провјере кандидата.

Међутим, цијени се да би се овај процес могао брже окончати с обзиром да се именовање новог Савјета министара БиХ према најавама политичких лидера очекује најкасније до 28. новембра у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

СНСД је раније саопштио да ће њихови чланови Сташа Кошарац и Војин Митровић, бити министри спољне трговине и економских односа, односно, саобраћаја и комуникација.

Треће министарско мјесто за кадар из Републике Српске, из реда “осталих”, добио је ДНС за Министарство за људска права и избјеглице. Предсједништво те партије је изабрало Драшка Аћимовића, који се изјашњава као Италијан, али је сада у игри и Млађан Божовић којег је Тегелтији предложио потпредсједник ДНС Ненад Нешић.

Тегелтија је јуче потврдио да је и тог кандидата накнадно послао на провјеру у ЦИК и СИПА.

(српскаинфо.цом)