Кажњен јер је аутомобил поправио у БиХ :: Semberija INFO ::

 

Кажњен јер је аутомобил поправио у БиХ


Возач из Хрватске кажњен је на хрватској граници због уграђених дијелова у аутомобил након поправке возила у БиХ.

Наиме, мушкарац који је иначе хрватски држављанин боравио је у Босни и Херцеговини на подручју Унско-санског кантона током викенда и тамо му се десио квар на возилу.

"Пуко ми је зупчасти ремен и нисам могао наставити вожњу јер то је велики квар на возилу”, казао је возач за портал Gpmaljevac.com.

"Како би се могао вратити ја сам потражио мајстора који ми је поправио ауто, након поправка ми је дао рачун који је износио 1660 КМ, након пар дана, 13. марта преко граничног пријелаза Хрватска Костајница кренуо сам кући. Доласком на границу на питање цариника сам одговорио да немам ништа за пријавити јер заиста нисам имао, али он је нашао у ладици рачун којег нисам ни скривао од поправка возила, нисам ни знао да је велики царински прекршај поправит ауто да можеш наставити путовање. И онда креће 'игранка' као да возим дрогу, а не постављене аутодијелове који су већ и половни јер су уграђени на возило", казао је возач.

У прекршајном налогу стоји да је крив јер "није поднио царинску декларацију за уграђене ауто дијелове у особни аутомобил, а као доказ је рачун који је пронађен у возилу".

"Дакле, кажњен сам што кријумчарим већ уграђене аутодијелове који су у том тренутку половни. Укупна казна је била 481 еуро са трошковима", наводи шокирани возач који је најавио тужбу због ове казне јер сматра да је неоправдана.

"Многи мисле да сам тражио поврат пореза, а ништа ја нисам тражио јер поврат и не могу тражит од Хрватске јер сам аутомобил поправљао у Босни и Херцеговини. Значи цариник је у ладици или претинцу нашао рачун поправка и тако је све кренулo", додаје он.


Независне новине