Вучић: Због геополитичке ситуације плаћамо високу цијену, велики је притисак на Србију :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Због геополитичке ситуације плаћамо високу цијену, велики је притисак на Србију


Foto: Tanjug/AP
Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија због свеукупне геополитичке ситуације плаћа високу цијену, због чега је он рекао да смо у изузетно тешкој ситуацији и да смо у њој не својом кривицом.

Он је на конференцији за новинаре рекао да жели да укаже да је најбитнија тема питање Косову иМ и онога што се дешава у Покрајини, као и чланства КиМ у Савјет Европе. 
 
„Говорићу о томе и о нашем народу у БиХ. Ради се о свеукупном притиску на Србију и српски народ, пре свега због наше војне неутралности, односа према сукобу у Украјини и позицији Србије да осуђује напад на суверену земљу, али да се не придружује санкцијама Русији. Трећи разлог, а везан је за оба претходна је да западне земље осећају велики притисак због напредовања руских снага и несигурности како ће се завршити рат, а притиснути могућим будућим политикама из Москве које ће се базирати на ономе што се неретко назива косовски преседан“, рекао је Вучић. 
 
Због тога је потребно све то склонити из руку руског предсједника Владимира Путина и ту се Србија и српски народ неријетко нађу на мети не само Приштине, већ и оних који су их подржавали, истакао је Вучић. 
 
Како је рекао, због тога ће он покушати да направи политички и економски пресјек стања у коме се Србија налази са потезима које ће као предсједник Републике предузимати, а за које верује да ће подржати и Влада и Скупштина. 
 
(РТРС)