Додик: Држава Република Српска одбрањена под вођством Војске Републике Српске :: Semberija INFO ::

 

Додик: Држава Република Српска одбрањена под вођством Војске Републике Српске


- Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку команданту Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ бригадиру Сретену Милошевићу, припадницима Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, као и некадашњим припадницима Војске Републике Српске поводом 12. маја – Дана Војске Републике Српске.

- У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам искрене честитке поводом обиљежавања 12. маја – Дана Војске Републике Српске - рекао је Додик.

Истакао је да је Војску Републике Српске створио српски народ.

- Она је народна и одбрамбена, а 12. мај, дан када је формирана Војска Републике Српске, један је од важнијих датума у нашој историји - навео је Додик.

Нагласио је да је под вођством Војске Републике Српске одбрањена држава Република Српска која је формирана 9. јануара.

- Одбрањени су животи, вјековна огњишта и материјална средстава. Никада не смијемо заборавити херојство, храброст, част и одважност припадника Војске Републике Српске која је часно бранила свој народ у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату. Изражавам посебну захвалност свима који су своје животе и здравље уградили у темеље Републике Српске, а наша дужност је да чувамо тековине Одбрамбено-отаџбинског рата и његујемо сјећања на борце који су нам донијели слободу и мир - навео је предсједник Републике Српске.


(РТРС)