Нетанјаху признао грешку :: Semberija INFO ::

 

Нетанјаху признао грешку


Фото - Танјуг
ТЕЛ АВИВ – Израелски премијер Бењамин Нетанјаху изјавио је данас да ваздушни напад Израела на област Рафе на југу Појаса Газе, у којем су погинуле десетине палестинских цивила, није имао за циљ да изазове цивилне жртве, као и да ће тај инцидент бити истражен.

Нетанјаху је у говору у парламенту, који је прекидан узвицима опозиционих посланика, истакао да ће Израел истражити до краја како је дошло до убиства у том случају, наводећи да је очеигледно реч о грешци јер израелска војска није циљала цивиле, пренео је Ројтерс.

„Из Рафе смо већ евакуисали око милион цивила и упркос нашем највећем напору да не нанесемо њима штету, нажалост је дошло до трагичне грешке”, навео је Нетанјаху.

Број Палестинаца погинулих у израелском нападу на камп за расељене у граду Рафа повећао се на 45, а међу убијенима су најмање половина жене, деца и старији људи, саопштило је данас Министарство здравља Газе.

Палестинска агенција Wafa јавила је да је у недељу увече најмање осам ракета погодило шаторе у северозападном делу Рафе, где су смештени расељени Палестинци, преноси Танјуг.


Извор: Танјуг / Политике