УПОЗОРЕЊЕ: У Српску стижу олује! :: Semberija INFO ::

 

УПОЗОРЕЊЕ: У Српску стижу олује!


Foto: Glas Srpske

Републички хидрометеоролошки завод Републике Српске издао је упозорење због јаког олујног вјетра који се у периоду од 30. новембра до 2. децембра очекује на подручју Српске.

Како је наведено у саопштењу у четвртак 30. новембра у послијеподневним часовима очекује се јачање вјетра на западу,  а увече и у ноћи у већини предјела.

-Удари ветра од 40 до 70 km/h, на западу и на планинама и преко 80 km/h. На крајњем сјеверу дуж реке Саве ветар умерен – наводе из Завода.

Вјетровито вријеме уз јак до олујни вјетар у већини предјела очекује се и у петак, 1. децембра.

-Очекују се удари вјетра од  50 до 90 километара на час, на планинама понегдје и до 100 километара на час. Вјетар ће имати најјаче ударе на западу и у вишим предјелима, а нешто слабији ће бити на крајњем југу Херцеговине.

Из Завода наводе да ће вјетровито вријеме бити и у суботу, 2. децембра уз олујни вјетар у већини предјела, а истога дана очеклује се и постепено слабљење вјетра.

-Удари вјетра од  70 до 90 километара на час, на планинама и преко 100 километара на час. Вјетар ће током пријеподнева постепено ослабити на сјеверу, а до поподнева и у осталим предјелима.  Због брзог пораста температуре и јаког ветра доћи ће до наглог топљења снијега – навели су из Републичког завода.

Из Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице позивају становништво, правна и физичка лица, да благовремено предузму све мјере и радње на заштити људи и материјалних добара, те да своје активности на отвореном простору прилагоде најавама метеоролога.

(Глас Српске)