Могућа поледица у вишим предјелима, дежурне екипе на терену :: Semberija INFO ::

 

Могућа поледица у вишим предјелима, дежурне екипе на терену


Фото: Независне новине
  Извор: Независне новине

БАЊАЛУКА - На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ могућа је поледица и клизав коловоз, нарочито на дионицама у вишим планинским предјелима, преко превоја, мостова, надвожњака и на прилазима тунелима.
Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске навели су да су дежурне екипе предузећа за путеве на терену и превентивно посипају коловозе.
Због опасности од обрушавања камења са стијене, у прекиду је одвијање саобраћаја на путу Црна Ријека - Јајце, на мјесту на којем су претходних дана вршена минирања.
И на осталим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, из АМС упозоравају на повећану опасност од одрона и возачима савјетују да возе максимално опрезно, вожњу прилагоде стању и условима на путу, те да на пут не крећу без зимске опреме, која је законски обавезна, а због временских услова и неопходна.
На магистралном путу гранични прелаз Рача - Балатун саобраћај се на мјесту извођења радова одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.
На дионици регионалног пута Рача - Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја, ради регулисања улаза и излаза возила градилишта, која су ангажована на изградњи дионице ауто-пута Рача - Бијељина.
Привремено постављена сигнализација регулише саобраћај на диомницама магистралног пута Јоховац - Руданка и Руданка - Добој, као и на дијелу регионалног пута Разбој - Руданка.
На регионалном путу Разбој – Руданка, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.
Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.
Ради извођења радова бушења и минирања на каменолому "Грапска-Костајница", привремено је обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Добој - Модрича, у мјесту Костајница, град Добој.
Због радова на санацији клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина измијењен је режим у одвијању саобраћаја.
За вријеме трајања радова на реконструкцији дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.
Радови су у току на дионицама магистралног пута Власеница - Хан Пијесак један, Хан Пијесак један - Хан Пијесак два и Хан Пијесак два - Соколац.
Измијењен је режим одвијања саобраћаја, због изградње ензинске станице на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка - Бањалука.
Због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка због изградње кружне раскрснице.
Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путу Приједор три - Копривна, гдје су у току радови.
На дионици регионалног пута Приједор три - граница Републике Српске/ФБиХ /Стара Ријека/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја због преласка радних машина преко пута.
На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.
На дионици магистралног пута Приједор - Козарац ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука - Приједор измијењен је режим у одвијању саобраћаја.
Због опасности од клизишта на диооници регионалног пута Стари Угљевик - Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа Рудинг, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.
Забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила на регионалном путу Мачковац - Пипери због оштећења моста у Мачковцу.
Због клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.
Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 12 тона на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ /Подкозара/ - Чајниче - граница Републике Српске/Црне Горе /Метаљка/.
Обустављен је саобраћај за сва возила и пјешаке у Бањалуци у Улици пут српских бранилаца, у зони моста преко Широке Ријеке, због реконструкције, односно изградње новог моста.
За вријеме трајања обуставе, теретни саобраћај преусмјерен је на брзи пут Бањалука - Лакташи.
Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.
На мосту Краља Александра на путном правцу Бродар - граница Републике Српске/Србије /Рудо/ забрањен је саобраћај за возила укупне масе веће од 10 тона, док је за путничка возила брзина кретања ограничена на 20 километара на час.
На подручју ФБиХ магла смањује видљивост на ширем подручју Кладња и Горажда.
У току су радови на магистралним путевима Јабланица - Мостар, Нови Травник - Бугојно, Биљешево - Лашва, Кључ - Сански Мост и Чевљановићи - Нишићи.
На граничним прелазима нема дужих задржавања.
Због протеста у Хрватској, преко граничног прелаза Орашје - Жупања не могу саобраћати аутобуси и теретна возила.