Ноле почистио Пуја са терена за мање од сат и по :: Semberija INFO ::

 

Ноле почистио Пуја са терена за мање од сат и по


Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић експресном побједом над Французом Луком Пујом пласирао се у финале првог Грен слема сезоне – Аустралијан опена.

Ђоковић је славио са 3:0 у сетовима (6:0, 6:2 и 6:2).

Ђоковић је у првом сету био фуриозан. Противнику није дао ни трун шансе да се одупре његовом налету. Томе у прилог најбоље свједочи резултат. Наиме Србин Французу није препустио ни један једини гем, па је сет ријешио у своју корист за свега 24 минута.

На старту другог сета Ђоковић је сигурно одсервирао за вођство, да би онда Пуј коначно успио да освоји један гем и изједначи. Потом је Ноле био поново сигуран на свом сервису, а онда одузео сервис противнику - први пут у другом сету и дошао до 3:1. Без проблема је брејк потврдио и наставио да меље противника. У наредна два гема тенисери су били сигурни на својим сервисима, па је при резултату 5:2 Пуј био приморан да сервира за останак у сету.

Међутим, најбољи тенисер свијета му не дозвољава да се одбрани те долази до новог брејка и удуплава предност у сетовима.

Почетак трећег сета био је као и почетак другог. Ноле је сигурно дошао до 1:0, а Пуј је одмах изједначио на 1:1. Баш као и у претходном сету, Србин експресно долази до 2:1, а потом у четвртом гему прави нови брејк, те га у петом потврђује и повећава предност на 4:1. У наредна два гема и француски и српски тенисер сигурно су сервирали, па је сада Пуј морао да сервира за останак у мечу. Међутим, баш као и у другом сету, Новак му то не дозвољава, прави нови брејк и тако долази до побједе и финала првог Грен слема сезоне.

Новак ће се за рекордну титулу на Аустралијан опену борити против Шпанца Рафаела Надала који је јуче лако избацио Грка Стефаноса Циципаса.

Извор: Независне новине
Фото: Тањуг/АП