ПОВРАТАК РУКОМЕТА! :: Semberija INFO ::

 

ПОВРАТАК РУКОМЕТА!


У суботу је почела Прва рукометна лига РС за мушкарце. У елитном рангу такмичења Семберију ће представљати РК „Бијељина“. У овом клубу кажу да им је циљ борба за сами врх табеле, као што су у претходних седам-осам година уобичајили чинити.

-Екипа за ову сезону је поприлично подмлађена момцима из наше Школе рукомета. Упркос њиховој младости ми вјерујемо да РК „Бијељина“ има квалитет за врх табеле и ове сезоне“, истакао је Обренко Миљковић, тренер и координатор у Школи рукомета РК „Бијељина“.

 У првом колу РК „Бијељина“ је, на домаћем терену, одиграо меч против ОРК „Козара“ из Градишке и забиљежио прву побједу резултатом 29:26. Најбољи стријелац утакмице је био рукометаш домаћих Дејан Латиновић, са постигнутих 11 голова.

У другом колу, одиграном 11. октобра рукометаши „Бијељине“ су били гости РК „Козара Млијекопродукт“ из Козарске Дубице. Бијељинци су поражени резултатом 30:20 у утакмици у којој подмлађени састав бијељинских рукометаша ни у одбрани, ни у нападу није успијевао пронаћи адекватна рјешења за расположене рукометаше Козаре.
Сљедеће коло се игра 18. октобра, када РК „Бијељина“ гостује у Вишеграду.

Почела је и Прва лига РС за рукометашице. У женској конкуренцији Бијељину представља ЖРК „Радник“. Рукометашице „Радника“ су на гостовању у Теслићу савладале ЖРК „Борја“ резултатом 31:18.

У сљедећем колу, које се игра 17. октобра, у Бијељини гостује екипа ЖРК „Нестро група Брод“ из Брода.

Из Рукометног савеза Републике Српске и ове сезоне стижу добре вијести за клубове. Наиме, Рукометни савез Републике Српске другу годину заредом ослободиће клубове плаћања котизација за такмичење, како за м:тел Прву лигу у мушкој, исто тако и женској конкуренцији, као и за тимове који играју у друголигашком рангу.

Ми смо једини у региону по овом питању. Свјесни смо да се наши клубови налазе у тешкој финансијској ситуацији и ми чинимо све да им пружимо адекватну помоћ“,  истакао је Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске.
 
Семберија инфо