Припреме за 42. избор најбољих спортиста Града Бијељина: Ко су кандидати? :: Semberija INFO ::

 

Припреме за 42. избор најбољих спортиста Града Бијељина: Ко су кандидати?


Увелико трају припреме за избор најбољих спортиста и спортских радника Града Бијељина за 2018. годину. Закључно са 11. јануаром, датумом који је био посљедњи рок за пријављивање канди­дата, у редакцију Семберских новина пристигао је велики број приједлога спортских клубова за признања која ће бити додијељена за завршној манифестацији заказаној за 12. фебруар 2019. године, у Центру за културу. То је и својеврсна потврда да је спорт у Семберији и у 2018. години био динамичан и остварио добре резултате.   
 
Уобичајено, највише је приједлога за листу од десет најбољих спортиста, са које ће бити изабран и носилац признања за најуспјешнијег у 2018. години. Задатак жирија је да од предложених кандидата изабере десеторо који ће се наћи на суженој листи, а затим да изабере и најбољег међу најбољима.
 
За спортисту године клубови су номиновали 12 кандидата, а на листи се налазе: Тијана Станишић (шах), Јелена Томић (шах), Дамјан Крајишник (фудбал), Славољуб Будеша (кик бокс), Младен Лучић (фудбал), Лука Вуковић (карате), Бојана Милошевић (рукомет), Младен Стевановић (рукомет), Раденко Томић (бокс), Николина Глуховић (џудо-самбо), Валентина Шакотић (фудбал), Милош Ћулибрк (одбојка).
 
За најбољег тренера при­стигло је пет номинација, а тренери о којима ће жири одлучивати су: Дарко Манојловић (одбојка), Младен Жижовић (фудбал), Горан Ивковић (карате), Обренко Миљковић (рукомет), Милорад Марковић (карате).
 
Пет номинација стигло је и за избор најбоље младе  спортисткиње у претходној календарској години, а то су: Катарина Марић (одбојка), Анђела Кнежевић (карате), Лана Беновић (атлетика), Јована Новаковић (теквондо) и Гордана Илић (џудо-самбо).
 
За избор најбољег младог спортисте пристигло је, такође, пет приједло­га, а најбољи ће се бирати међу овим именима: Његош Пантић (теквондо), Саша Недић (карате), Жико Симеуновић (теквондо), Милош Крстић (џудо-самбо) и Никола Зеленовић Благојевић (карате).
 
Најбољи спортски радник бираће се између два имена: Обренко Миљковић (рукомет) и Владимир Ђокић (џудо и самбо).
 
Удружење педагога физичке културе средњих школа за најбољег педагога физичке културе Града Бијељина за 2018. годину предлаже Миомира Трифковића, професора Гимназије „Филип Вишњић“ и у овој категорији жири неће имати дилему.
 
За најбољег спортисту у категорији особа са инвалидитетом предложен је Перо Савић, Кошаркашки клуб у колицима "Бијељина", а овом приједлогу придружили су се и Стрељачки клуб "РВИ Орао" и Одбојкашки клуб инвалида "Семберија".
 
За најбољи мушки спортски колектив предложени су: Теквондо клуб "Јопа" Бијељина, Одбојкашки клуб "Радник", Фудбалски клуб "Радник", Рукометни клуб "Бијељина" и Карате клуб "Унсу" Бијељина.
 
За најбољи женски спортски колектив предложени су: Женска екипа Шаховског клуба "Дворови" из Дворова, Женски рукометни клуб "Радник" Бијељина  и Женски фудбалски клуб "Радник" Бијељина.
 
Очекује се први састанак жирија који ће на основу пропозиција формирати листу од десет најбољих спортиста и упознати се и са осталим номинацијама, а цјелокупан посао треба да се заврши до 12. фебруара, када ће се обавити проглашење најбољих.
 
Да подсјетимо, први избор најбољих спор­тиста Семберије организован је 1976. године када је титула најбољег припала фудбалеру Радника Наилу Соби.  Славољуб Будеша, члан кик-бокс клуба "Пантер" из Бијељине, изабран је за најбољег спортисту Бијељине у 2017. години. Друго мјесто освојио је Дејан Јоцић из одбојкашког клуба "Радник", док је треће мјесто припало Даши Симеуновићу, боксеру бијељинског "Радника".
 
Ко ће од номинованих спор­тиста бити проглашен за нај­бољег у 2018. години, те најбољим у осталим категоријама, сазнаћемо 12. фебруара.
 
Чланови жирија су:
​Слободан Перић, предсједник  (бивши успјешни каратиста), Јасна Абдулахагић, замјеник предсједника  (Градска управа Бијељина), Мирсад Алајбеговић, члан (бивши успјешни фудбалер), Здравко Тешић, члан (наставник физичког васпитања) и Драган Тешић, члан  (спортски новинар).

Семберске новине