У ВЈЕЧИТОМ ДЕРБИЈУ ЗВЕЗДА БОЉА ОД ПАРТИЗАНА :: Semberija INFO ::

 

У ВЈЕЧИТОМ ДЕРБИЈУ ЗВЕЗДА БОЉА ОД ПАРТИЗАНА


У вјечитом кошаркашком дербију одиграном у оквиру 8. кола АБА лиге Црвена звезда је као гост савладала Партизан са 86:85. 
 
Црвено-бијели су боље стартовали, били су расположени у шуту за три поена и у једном тренутку су током прве четвртине имали 11 поена предности (11:22), али су домаћи до краја овог периода успјели да смање заостатак на три поена.
 
У шестом минуту друге четвртине Ленгстон Хол се повриједио након што је пао на паркет послије дуела под противничким обручем.
 
Судије нису свирале фаул, плејмејкер Звезде је напустио паркет тешко ходајући, а у питању је повреда препоне и чини се да ће бити одсутан неко вријеме.
 
У самом финишу другог периода Тејлор Рочести је погодио тројку, а онда је Кори Волден на три секунде прије краја украо лопту Немањи Гордићу и донио 10 поена вишка свом тиму на половини утакмице (40:50).
 
Трећа четвртина протекла је у мини серијама двије екипе, а на крају су црно-бијели ову дионицу добили са поеном разлике и на крају ње резултат је био 65:74.
 
У задњој четвртини предност Звезде није падала испод шест поена све до два минута прије краја, када је Коди Милер-Мекинтајер са линије слободних бацања довео свој тим на “минус четири” (80:84), а затим и на два поена мањка (82:84), тако да се ушло у узбудљиву завршницу.
 
Послије тајм-аута Саше Обрадовића Џони Обрајант је убацио два поена, услиједио је по један неуспјешан напад, да би Раде Загорац погодио тројку на 29 секунди до краја за 85:86.
 
Рочести није погодио шут за три поена на истеку напада, а на другој страни контру није реализовао мекинтајер, тако да је Звезда задржала максималан учинак у регионалном такмичењу.
 
У побјендичком тиму Џордан Лојд је убацио 18, Волден 16, а Марко Јагодић-Куриџа 10, док су на другој страни најефикаснији били Рашон Томас са 19, Милер мекинтајер са 15, Вилијам Мозли са 13 и Загорац са 12 поена.