Ђере крунисао нестварну недељу првом титулом у каријери! :: Semberija INFO ::

 

Ђере крунисао нестварну недељу првом титулом у каријери!


Ласло Ђере, српски тенисер, освојио је турнир серије 500 у Рио де Жанеиру пошто је у финалу победио Канађанина Феликса Оже-Алијасима.

Српски тенисер је славио после два одиграна сета, али велике и напорне борбе, резултатом 6:3, 7:5 после два часа тениса.

Ђере је дошао до прве титуле у каријери у свом првом финалу на АТП нивоу, победивши најмлађег тенисера који се икада пласирао у финални меч неког турнира.

Ђереов највећи адут на овом турниру био је ритерн, који је сјајно функционисао и у првом сету овог дуела. Брејком је почео меч, одмах након тога изгубио сервис, али са још два брејка дошао до великих 4:1.

Оже-Алијасим је успео да се врати у дуел и смањи на 4:3 много сигурнијим и дубљим ударцима, али је ту био крај серије Канађанина. Ласло је успео да одсервира за 5:3, а онда брејком дође до првог сета и вођства.

Током другог сета, барем на почетку, се видело оно што се наговештавало у првом, а то је била повреда Ђереа. Србин је имао неки проблем, нејасно тачно који, и то му је сметало током почетка другог дела меча.