Ситијев "лото", пао рекорд од 7:0 у мечу против Шалкеа! :: Semberija INFO ::

 

Ситијев "лото", пао рекорд од 7:0 у мечу против Шалкеа!


Манчестер сити је у четвртфиналу Лиге шампиона. Шампион Енглеске је у реваншу нанео праву катастрофу Шалкеу – 7:0!

Била је то још једна нестварно добра партија изабраника Пепа Гвардиоле који су показали сву снагу у првих 45 минута када су пребринули све бриге око пласмана међу осам најбољих у елитном такмичењу. Уједно био је то и рекордан тријумф „грађана“ на њиховом терену у евечевима, свакако нешто што ће се дуго памтити.
Сити је ионако има предност из првог сусрета у Гелзенкирхену (3:2), али без обзира на ту чињеницу и то што је Гвардиола помало измешао карте, задатак је одрађен професионално у у правом шампионском маниру.
 
У првих пола сата Сити је имао посед, али свега једну прилику, да би у распону од 35. до 42. минута уследила права канонада и све је брзо било решено.
 
Прво је у 33. минуту додуђен пенал за „грађане“. Џефри Брума је оборио у дуелу за лопту Бернарда Силву, судија Клемон Турпан је показао на 11 метара, а Агуеро је био сигуран извођач – 1:0.
 
Само три минута касније, Рахим Стерлинг је примио лопту на десној страни, упшетао се до корнер линије, проиграо Агуера који је кроз ноге Ралфа Фармана послао лопту у мрежу Шалкеа. Погледао је судија ВАР снимак, чекало се више од два минута на потврду гола, али све је било чисто и то је било 2:0.
 
У 42. минуту, Лирој Сане је добио лопту у казненом простору Шалкеа, искоса са леве стране шутирао је са десетак метара, оштро и прецизно и мрежа гостију се поново затресла.
 
Тиме је сав посао био завршен, остало је било само да "одраде" друго полувреме.
 
Ипак, није домаћин ни у другом полувремену желео да стане са нападима. Тако је у 56. минуту на пас Санеа, Рахим Стерлинг постигао гол за 4:0.
 
Само који минут пре тога поништен је гол Санеа, опет је ВАР био у фокусу, али могуће је да је направљена грешка. Свеједно, није то мењало ништа на терену, јер је Сити одавно обезбедио велику предност.
 
У 71. минуту, у стрелце се уписао и Бернардо Силва, крунисао је добру акцију „грађана“ ударцем са десетак метара и тако је било јасно да ће Немци доживети праву катастрофу.
 
Све је било још горе по њих када је на асистенцију Санеа, тинејџер Фил Фоден постигао свој први гол у евро мечевима. Заобишао је Фармана и погодио са пет метара за огромних 6:0.
 
Али шта рећи, када је Сити у 85. минуту успео још једном, седми пут да савлада проттивничког голмана. На додавање Бернарда Силве, Жезус је прецизним ударцем са ивице казненог простора погодио доњи леви угао за коначних 7:0.