Кокеза председник ФСС до 2023! :: Semberija INFO ::

 

Кокеза председник ФСС до 2023!


Актуелни председник Фудбалског савеза Србије добио поверење делегата за нови мандат.
 
Славиша Кокеза (41) добио је поверење делегата за нови мандат председника ФСС на ванредним изборима овог тела, који су одржани овог поподнева у "Кући фудбала" у Старој Пазови, а на којима је уједно био и једини кандидат.
 
Реизбором, Кокеза је добио поверење на још четири године, односно функцију председника ФСС обављаће до 2023. године.
 
А НА СЕДНИЦИ ФСС: ЗВЕЗДА ТРАЖИЛА ТИТУЛУ ИЗ 1946!
 
Његов први мандат почео је у мају 2016. године када му је "фотељу" препустио Томислав Караџић, који је данас у Старој Пазови председавао седницом Скупштине Фудбалског савеза Србије, као најстарији делегат и почасни председник.
 
Кокеза је на данашњим изборима добио гласове 68 делегата (један није присуствовао), а за реизбор му је била довољна и само проста већина.
"Захвалио бих се свима што сте ми указали част да водим Фудбалски савез Србије. Хвала вам још једном", рекао је Кокеза после јавног гласања на конститутивној седници.
 
За потпредседнике ФСС једногласносно су изабрани Марко Пантелић, Ненад Бјековић и Саво Милошевић.
 
На Кокезин предлог изабран је нови Извршни одбор који ће, сем њега, чиинити Драган Симовић, Слободан Илић, Новица Тончев, Илија Петковић, Милан Караџић, Милош Миљанић, Ненад Бјековић, Душан Мракић, Маријан Рнић, Јанош Жембери, Бранко Стојаковић, Саша Бајчетић, Драган Лазовић и Драган Илић.
 
Чланови одбора за Хитна питања су председник Кокеза, Бјековић, Новица Тончев, Петковић и Слободан Илић.
 
Одржавањем ванредних избора у ФСС, заокружен је процес провере и усаглашавања мандата са УЕФА, а уједно је дато поверење Кокези који би требало да заокружи планиране пројекте - изградња националног стадиона и пласман сениорске репрезентације на ЕУРО, први пут од 2000. године.

мондо.рс