Кошаркаши Звезде освојили Куп Радивоја Кораћа :: Semberija INFO ::

 

Кошаркаши Звезде освојили Куп Радивоја Кораћа


НОВИ САД - Кошаркаши Црвене звезде освојили су трофеј Купа Радивоја Кораћа, пошто су у финалу у Новом Саду победили Мегу са 73:60. Црвено-бели после четири године вратили су Жућкову левицу на Мали Калемегдан, што им је укупно 10. трофеј Купа у клупској историји.

Екипа Дејана Радоњића меч је преломила у трећој деоници, када је одличном одбраном и скоком у потпуности зауставила Мегу, која је у односу на прво полувреме била непрепознатљива.

У победничком тиму Дејан Давидовац убацио је 14 поена уз шест асистенција, Џони О'Брајант имао је исти кошегетерски учинак уз седам скокова, док је Марко Јагодић Куриџа са осам поена, 11 скокова уз индекс корисности 21, проглашен је за најкориснијег играча финал (МВП).

У тиму Меге најбољу ролу имао је Филип Петрушев са 21 кошем, који је поглашен и за најбољег стрелца финалног сусрета. Мега је одлично отворила финале серијом од 12:2, за коју су најзаслужнији били Петрушев, Симоновић и Момиров.

Та предност није била дугог века, јер је Звезда на исти начин низом од 12:0 узвратила. Томе су допринеле и брзе личне грешке Петрушева и Момирова, који су морали на клупу, па су црвено-бели поенима Лазића и О'Брајанта дошли до изједначења.

До краја четвртине изабраници Владимира Јовановића успели су поново да врате предност на своју страну и да после првих 10 минута имају плус два (21:19). Повратком Петрушева на паркет у дургој деоници Мега је увећала предност, али је Лојд серијом својих поена поново вратио егал.

Мега је финиш полувремена искористила да опет буде у плусу у односу на ривала и пред других 20 минута резултат је био 40:36. Наставак меча донео је фуриозну екипу Дејана Радоњића, која је нанизала седам поена и скоро пет минута није дозволила Меги да постигне кош.

Контролисали су црвено-бели све у трећој деоници, пре свега скок, прорадио је и шут са дистанце и у одлучујући период Звезда је ушла са плус пет (53:48). Изгубљене конце у игри из треће четвртине Мега није успевала да нађе ни у наставку.

Низале су се грешке и у нападу и у одбрани, шут са дистнаце је стао, а Звезда је са друге стране увећавала предност, уз бриљантну партију Давидоваца и на крају је дошла до тријумфа и трофеја, преноси Танјуг.

​Политика / Танјуг