​Грци изједначили, БиХ посустала након искључења Пјанића :: Semberija INFO ::

 

​Грци изједначили, БиХ посустала након искључења Пјанића


Фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине и Грчке одиграли су утакмицу другог кола Ј групе квалификација за ЕУРО 2020. године, а сусрет је завршен резултатом 2:2.

Фудбалери БиХ одлично су одиграли посебно првих петнаестак минута, када су головима Едина Вишће и Миралема Пјанића дошли до два гола предности.

Од прве минуте изабраници селектора Роберта Просинечког кренули су силовито ка голу гостију који су дјеловали потпуно збуњено пред нападима бх. селекције. У 10. минути Пјанић је извео корнер са десне стране и убацио на ивицу шеснаестерца гдје је натрчао Вишћа и из другог покушаја успио савладати голмана Влацходимоса за водство од 1:0.

Пет минута касније било је 2:0. Пјанић је снажно шутирао из слободног ударца са тридесетак метара, лопта је отишла у лијеви угао голмана Влацходимоса који је остао "укопан" у мјесту.

Тек након примљена два гола Грци су заиграли нешто офанзивније, а прву прилику су имали у 22. минуту преко Фортоуниса, који није искористио убацивање Бакакиса пребацивши гол са седам метара. Десетак минута касније покушао је и Донис главом, али је Шехић сигурно интервенисао. До краја полувремена Грци су безуспјешно покушавали угрозити гол репрезентације БиХ, док су бх. фудбалери у финишу пропустили двије прилике за нови погодак.

У 64. минуту Грчка је смањила из пенала на 2:1. Стријелац је Костас Фортунис. Минут након пенала Миралем Пјанић је добио црвени картон. Након неопрезног старта бх. репрезентативац добио је директан црвени картон.

У 85. минуту Грчка стиже до поравнања 2:2. Стријелац је резервиста Коловос. 

За репрезентацију БиХ у овом мечу играли су: Шехић, Зукановић, Шуњић, Бичакчић, Колашинац, Цимирот, Пјанић, Бешић, Дуљевић, Вишћа, Џеко.

Извор: ФЕНА/Независне новине