Шоу у Лисабону: Јовић дао гол за своје против својих! :: Semberija INFO ::

 

Шоу у Лисабону: Јовић дао гол за своје против својих!


Foto: AP Photo/Armando Franca/Guliver
Жоао Феликс постигао је хет-трик у утакмици коју је обележио и арбитар Тејлор "дуплирањем казне" Н'Дику у 20. минуту после чега је Ајнтрахт губио 4:1, Бенфика имала чисту шансу за 5:1, а на крају Костић пропустио прилику за 4:3.
 
Енглески судија Ентони Тејлор одлучио је да "дуплира казну" 19-годишњем штоперу Евану Н'Дику за одгуривање Жедсона Феднандеша руком са леђа у гол шанси и на тај начин у великој мери одредио остатак утакмице.
 
Домаћин је повео у 20. минуту са беле тачке, гост наредних 75 одиграо са играчем мање, а у свему се најбоље снашао још један 19-годишњак, португалски "дечак од 120 милиона евра", Жоаоа Феликс.
 
Он је постао други најмлађи фудбалер у историји Лиге Европе који је постигао хет-трик, први после Серхија Агуера на утакмици Атлетико Мадрид - Кајсери 2007. године, а завршено је:
 
Бенфика - Ајнтрахт 4:2 (2:1), уз осми погодак Луке Јовића ове сезоне у Европи и то за свој тим против свој клуба.
 
Јовић је у 40. минуту био на правом месту, спреман и спретан да продор Антеа Ребића по левој страни и одличан пас у средину пошаље под пречку изнад главе Одисеаса Влаходимоса.
 
Грка је у надокнади времена савладао још један наш фудбалер из стартне поставе тренера Адија Хитера, Филип Костић, али је Тејлор на асистенцију помоћника то поништио. Двојица играч Ајнтрахта нашла су се на путу лопте ка мрежи и "маркирала" Влаходимоса, иако ниједан од њих није имао контакт с лоптом.
 
Бројчано надмоћни "орлови" имали су фантастичну прилику и за 5:1, али је после лопте Фелискса у простор за Хариса Сеферовића одлично реаговао Кевин Трап и зауставио ударац Швајцарца левом ногом. Да није, ово би био "мртав" пар пред реванш на "Валдштадиону", али је уследила казна на другој страни коју су извели Хитерови резервисти Џонатан Де Гузман и Гончало Пасијенсија, чији је погодак главом у 72. минуту потпуно вратио Немце у игру пред наредних 90 минута.
 
Пасијансија, Португалац који је натупао за Порто, главом је лобовао Влаходимоса само стотинак секунди након Сеферовићеве шансе, а потом је успорену Бенфику могао да казни и Костић за шокантних 4:3, али је тукао преко гола искоса са леве стране.
 
Био је ово први пораз Ајнтрахта у Лиги Европе после серије од 14 мечева.

​мондо