СВЕЧАНА ЦЕРЕМОНИЈА ЗА КРАЈ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА У ТОКИЈУ :: Semberija INFO ::

 

СВЕЧАНА ЦЕРЕМОНИЈА ЗА КРАЈ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА У ТОКИЈУ


Foto: twitter
Свечаном церемонијом данас се послије 16 дана завршавају 32. Олимпијске игре у Токију на којима је Србија освојила девет медаља.

Представници свих 206 земаља учесница, са националним заставама у рукама, ушли су на стадион и формирали круг на центру.

Златна каратисткиња Јована Прековић носи заставу Србије и предводи српску делегацију на церемонији затварања.
Послије одлагања од годину дана, због пандемије вируса корона, Игре су упркос рестриктивним мерама и без публике, успјешно завршене, а за медаље у различитим спортовима надметало се више од 11.000 спортистиста из цијелог свијета.

Осим спортиста, свечаности присуствују и предсједник Међународног олимпијског комитета Томас Бах, јапански Цар Нарухито и други званичници.

Бах је олимпијску заставу уручио градоначелници Париза Ани Хидалго, након што му ју је предала гувернерка Токија Јурико Коике.

Олимпијски тим Србије са Игара у Токију враћа се са девет освојених медаља - три злате, једном сребном и пет бронзаних, чиме је одборен досадашњи рекорд од осам са претходних ОИ у Рио де Жанеиру.

Са билансом медаља 3-1-5, Србија је заузела 28. мјесто на Олимпијским играма у Токију.

Најусјпешнији су спортисти САД са 39 златних, 41 среброном и 33 бронзане медаље, слиједи Кина (38-32-18), док је домаћин Јапан завршио као трећи са билансом 27-14-17.
 
(ТАЊУГ)