ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ: ДЕРБИ ЗАЧЕЉА У БАЊАЛУЦИ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ: ДЕРБИ ЗАЧЕЉА У БАЊАЛУЦИ


Када је домаћи фудбал у питању, викенд пред нама је резервисан за утакмице 7. кола м:тел Премијер лиге БиХ. Прва утакмица овог кола игра се вечерас на Олимпијском стадиону у Сарајеву између ФК „Сарајево“ и НК „Широки Бријег. Два меча (Тузла Сити – Рудар; Вележ – Леотар) се играју у суботу и три у недјељу (Посушје – Зрињски; Жељезничар – Слобода; Борац – Радник).

Бијељински плави гостују на Градском стадиону у Бањалуци актуелном шампиону БиХ. Биће то директни дуел двије посљедњепласиране екипе на табели. И једни и други у досадашњем дијелу првенства нису осјетили сласт побједе. Радник има три ремија и три пораза а Борац, уз одиграну утакмицу мање, три ремија и два пораза.

-Мислим да ни једни ни други, а поготово Борац – својим саставом, својим играчким квалитетом, организацијом клуба – не заслужују зачеље табеле. Из ог разлога мислим да нас очекује веома тешка утакмица. Трачак наде видим у том Борчевом морању, јер они ако не побједе а иде се на репрезентативну паузу, они су онда у великом проблему“, рекао је тренер ФК „Радник“ Владо Јагодић подсјетивши да је меч између ова два тима одигран пред почетак ове сезоне када су Бањалучани били у неупоредиво бољој форми али ипак са тешком муком савладали ФК „Радник са 2:1.
ФК „Радник“ ће бити ослабљен за неиграње Попаре, Шуберта, Мотике док се у тим након повреде вратио Деспотовић а право наступа је стекао и Никола Гајић.

На прес конференцији је представљен и млади Ненад Никић чији је квалитет препознат и од стране селектора младе репрезентције БиХ који га је позвао на репрезентативно окупљање.

Млада, U21 репрезентација БиХ ће, у оквиру квалификација за Еуро 2023. одиграти утакмице са селекцијама Сјеверне Ирске и Шведске. Мечеви су на програму трећег и седмог септембра 2021. године. Према ријечима Јагодића, на резервном репрезентативном списку селектора Старчевића налазе се још два фудбалера плавих: голман Аљкановић и Предраг Ристановић.
 
Семберија инфо