ЂОКОВИЋ У ДРУГОМ КОЛУ :: Semberija INFO ::

 

ЂОКОВИЋ У ДРУГОМ КОЛУ


Foto: AP Photo / Anjum Naveed
Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, пласирао се у друго коло УС опена након што је послије четири сета побиједио осамнаестогодишњег Холгера Рунеа - 6:1, 6:7 (5), 6:2, 6:1.

Утисак је био да су навијачи на "Артур Еш" стадиону добили спектакуларан меч, пошто је Данац показао раскошан таленат и освојио други сет, међутим, грчеви и болови спријечили су га да пружи јачи отпор у трећем и четвртом периоду игре.

Ђоковић је искористио то што се противник слабо кретао и рутински је привео дуел крају. У наредном колу чека га Талон Грикспур који је побиједио Јан-Ленарда Штруфа.

Новак је одлично отворио меч, у првом гему одузео је сервис противнику, затим је дошао и до другог брејка и за само 27 минута освојио је први сет.

Није Руне играо лоше у овом периоду, освојио је неколико лијепих поена, али превише је хтио у неким ситуацијама и Ђоковић је објеручки прихватао поклоне.

У другом сету виђена је велика борба. Играло се у серијама, те је Новак од 0:3 брзо дошао до 4:3, али је потом испустио брејк предности и до краја је виђена велика борба.

Ушло се у тај-брејк и тамо је, неочекивано, Данац био бољи на терену, те је заслужено освојио други сет. Публика је била на ногама, подржавала је Рунеа и он је уживао у таквој атмосфери.

Таман када су се навијачи понадали да су добили сјајан меч између тинејџера и ветерана, десило се оно што је често случај код младих тенисера.

Рунеа је почело да издаје тијело. Борио се са грчевима у ногама, болови су били изузетно јаки и једва се кретао по терену.

Ипак, није желио да преда, мушки је изнио све и поражен је послије два и по сата игре.
За Ђоковића је најважније да је побједом кренуо у поход на 21. Гренд слем и сљедећи меч игра у ноћи између четвртка и петка.
 
(sputniknews.com)