ШПАНЦИ КАЖУ НОВИ РАФА, ОН ТВРДИ ДА ЈЕ ФЕДЕРЕР: УПОЗНАЈТЕ НОВО ТЕНИСКО ЧУДО - АЛКАРАЗ (18) ШОКИРАО НА УС ОПЕНУ! :: Semberija INFO ::

 

ШПАНЦИ КАЖУ НОВИ РАФА, ОН ТВРДИ ДА ЈЕ ФЕДЕРЕР: УПОЗНАЈТЕ НОВО ТЕНИСКО ЧУДО - АЛКАРАЗ (18) ШОКИРАО НА УС ОПЕНУ!


Foto: Al Bello/Getty Images
Млади тенисер ће у годинама које долазе готово сигурно постати најбољи играч на свету.

Момак о ком ће данас причати цео тениски свет јесте Карлос Алкараз (18), шпански тенисер који је приредио највеће изненађење досадашњег дела УС Опена. Он је у пет сетова, након више од четири сата борбе, успео да савлада трећег носиоца - Грка Стефаноса Циципаса.

Човек који је последњих дана одласцима у тоалет нервирао публику у Њујорку испао је на мечу за који је мислио да ће бити лак посао, јер је против себе имао дечака који није баш искусан у оваквим окршајима. Али , Алкараза ништа није уплашило, а публика која га је носила дала му је снагу за сензацију.
 
Млади тенисер себе не види као Рафиног наследника.

''Не копирам стил ниједног тенисера, али ако морам некога да издвојим, то је Федерер. Обојица смо стално агресивни, на форхенду и бекхенду. Морам да поправим сервис, али мислим да је моја игра слична његовој'', рекао је Карлос Алкараз, чија изјава неће баш одушевити Шпанце.

Они годинама најављују младог тенисера као наследника Рафаела Надала и управо од сензације овогодишњег УС Опена очекују велике резултате у будућности.

У родној земљи са много пажње пратили су се његови резултати, па су тако хвалоспеви писани када је оборио један од Рафиних рекорда. Ипак , искуснији колега убрзо му је показао на мастерсу у Мадриду како стоје ствари и да ће морати још да напредује.

Ако питате Стефаноса Циципаса, то се десило!

''Никада нисам видео да неко толико снажно удара лоптицу. Има игру да буде конкурент за гренд слем титуле. Нисам очекивао да може толико добро да одигра пети сет'', рекао је Стефанос Циципас о противнику у трећем колу УС Опена.

(мондо.рс)