ЗВЕЗДА СРУШИЛА МАКАБИ ЗА 4. ВЕЗАНУ ПОБЕДУ У ЕВРОЛИГИ, ТОП 8 НИКАД БЛИЖИ! (ВИДЕО) :: Semberija INFO ::

 

ЗВЕЗДА СРУШИЛА МАКАБИ ЗА 4. ВЕЗАНУ ПОБЕДУ У ЕВРОЛИГИ, ТОП 8 НИКАД БЛИЖИ! (ВИДЕО)


Foto: MN Press
После победе против Реал Мадрида, кошаркаши Црвене звезде  у хали "Александар Николић" победили су Макаби 84:77 у 29. колу Евролиге и везали 4. победу.

После суспензије три руска тима, ЦСКА из Москве, Зенита и Уникса из такмичења, црвено-бели су се потпуно вратили у игру за саму завршницу. Такође , три победе у три последња дуела, против Фенербахчеа, Басконије и Реал Мадрида дале су додатну наду навијачима за нови тријумф против "Поноса Израела". Звезда је играла своју игру, држала меч под контролом и имала и + 16, али су падови у игри узроковали да се Макаби у два наврата потпуно врати у игру, али не и да победи. Овим тријумфом црвено-бели су на 8. месту табеле Евролиге.

Од старта меча црвено-бели су играли своју кошарку, са јаком одбраном и контранападима. Овакав приступ брзо им је донео резултат па се, после 10:4, разлика константно повећавала. Средином деонице домаћи кошаркаши су настојали да шутевима са дистанце дођу до поена. После неколико напада без учинка, и одличне одбране, Ивановић прекида серију промашаја тројком за 17:6, и + 11.

До краја четвртине, тренер Макабија је покушо тајм-аутима да"продрма" своје кошаркаше, али му то није пошло за руком. уместо тога, расположени Холинс и Митровић донесе Звезди 24:10.


У наставку, Макаби кажњава благо опуштање црвено-белих и брзо прави серију од 5:0. Радоњић тражи тајм-аут и игра Звезде се на кратко враћа, као и предност од 16 поена. Са друге стране, Макаби не одустаје од зонске одбране и смањује предност преко Жижића и Вилбекина на 35:25. До полувремена, потпуно се пореметила игра црвено-белих. Одбрана Макабија је добро функционисала, а Звезда је промашивала. Тако је, после + 16, на крају Звезда имала само три поена предности, 42:39.



По доласку са одмора, Дерик Вилијамс доноси Макабију изједначење после убачене тројке. Од тог момента, уместо новог пада у игри, уследила је фуриозна игра Звезде у обе фазе игре. Тако Волтерс, Калинић и Вајт везују три тројке и доносе серију од 9:0. После нових добрих одрбана, Кузмић везује два закуцавања и враћа двоцифрену предност.  у овом периоду игре, направљена је мала пауза јер се Холинс повредио. Кошаркаш Звезде се ухватио за колено, а онда је остао на терену уз аплаузе целе хале. Ипак , тренер Радоњић га је извео из игре.

Слично као и на претходним мечевима, ова деоница је била пуна успона и падова у игри црвено-белих. Звезда није константно играла, а дозволила је лаке поене ривалу који се враћа на -3, и 57:5. Занимљиво , на минут до краја Макаби долази и до вођства, првог на мечу. Ипак , славље гостију кратко је трајало јер је Добрић одмах узвратио торјком, а онда и изнудио три слободна бацања за 65:60.

До краја, црвено-бели су и ову деоницу отворили поенима, и игром у одбрани која им враћа предност од 12 поена. Макаби је поново деловао погубљено, нарочито после тројке, а онда и зауцавања Давидовца.




На 4 минута до краја, домаћи кошаркаши су имали 74:67, Макаби је покушао да још једном неутралише предност домачих, али у томе није успео па је Звезда заслужено славила.

Standings provided by SofaScore LiveScore


(Телеграф)