ПРЕМИНУО НЕНАД ГАВРИЛОВИЋ, ПРОСЛАВЉЕНИ ФУДБАЛЕР И ТРЕНЕР БОРЦА :: Semberija INFO ::

 

ПРЕМИНУО НЕНАД ГАВРИЛОВИЋ, ПРОСЛАВЉЕНИ ФУДБАЛЕР И ТРЕНЕР БОРЦА


Тужна вијест за све љубитеље фудбала у региону. Прослављени фудбалер и тренер бањалучког Борца Ненад Гавриловић преминуо је у 74. години.

Гавриловић је готово 50 година био уз свој клуб. У Борац је дошао 1960. године а дебитовао је за Бањалучане 25. јуна 1966. године у утакмици у Пули против Истре. Био је члан генерације која је 1970. вратила клуб у Прву лигу Југославије, потом и играо финале Купа Југославије 1974. против Хајдука..

Након завршетка играчке посветио се тренерској каријери. Остаће упамћен као помоћник Хусније Фазлића 1988.
године , када је Борац освојио Куп Југославије побједом над Црвеном звездом. Са јуниорском екипом “Борца” освојио је првенство БиХ 1983. Био је помочник и Драгану Вукши у генерацији која је освојила титулу шампиона Републике Српске. Био је тренер и у клубовима Омладинац Бања Лука, Врбас Бања Лука, Крила Крајине и Гомионица.

У акцији Глас Српске одржаној 2006. године , некадашњи тренери, играчи и људи изабрали су „Идеалну једанаесторицу” Борца и међу њима је био Гавриловић.

Године 2014, у Трофејној сали на Градском стадиону у Бањој Луци, организован је његов испраћај у пензију, након што је пуних 48 година провео у вољеном клубу као играч и тренер.

Мјесто и вријеме сахране биће накнадно објављени, преноси Српскаинфо
 
(Независне)