ЈОКИЋ КРВАРИО, РУШИО РЕКОРДЕ И ОДВЕО ДЕНВЕР ДИРЕКТНО У ПЛЕЈ-ОФ :: Semberija INFO ::

 

ЈОКИЋ КРВАРИО, РУШИО РЕКОРДЕ И ОДВЕО ДЕНВЕР ДИРЕКТНО У ПЛЕЈ-ОФ


– Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић крунисао је фантастичну сезону још једном изузетном партијом.

Изванредни Јокић дабл-дабл учинком водио је Денвер до убједљиве побједе над Мемфисом са 122:109, чиме су Нагетси обезбиједили директан пласман у плеј-оф НБА лиге.

Иако је већ на почетку меча добио ударац лактом у лице, због чега је крварио и наставио дуел са црвеном траком на глави, Јокић је за 35 минута на терену постигао 35 поена (16/24 из игре), имао 16 скокова и шест асистенција, уз четири украдене лопте и једну блокаду.

Овим учинком српски кошаркаш ушао је у историју НБА лиге, јер је постао први играч који је у регуларном дијелу сезоне имао најмање 2.000 поена, 1.000 скокова и 500 асистенција.

Поред Јокића, код Денвера се истакао још Ерон Гордон са 22 поена, шест више од Вила Бартона и Бизија Боунса Хајленда.

Код Мемфиса, једне од најбољих екипа на Западу, чак седам играча имало је двоцифрен учинак, али то није било довољно у мечу са расположеним домаћинима.

Овом побједом Нагетси су обезбиједили директан пласман у плеј-оф, са учинком 44 победе и 33 пораза, док Мемфис има скор 55 побједа и 25 пораза па се много узнемирити због овог неуспјеха јер су већ обезбиједили другу позицију и приводе крају једну од најбољих сезона у новијој историји франшизе.

Познати су и остали учесници плеј-офа са Запада, то су Финикс санси, Голден Стејт вориорси, Далас меверикси и Јута џез, док у плеј-ин турнир иду споменути Минесота и Сан Антонио, односно Лос Анђелес клиперси и Њу Орлеанс пеликанси.

(Тањуг)