РУСИ ОРГАНИЗУЈУ "ТУРНИР МИРА": МОСКВА ЗОВЕ НОВАКА ЂОКОВИЋА КАО ПОЧАСНОГ ГОСТА :: Semberija INFO ::

 

РУСИ ОРГАНИЗУЈУ "ТУРНИР МИРА": МОСКВА ЗОВЕ НОВАКА ЂОКОВИЋА КАО ПОЧАСНОГ ГОСТА


Foto
Сукоб на истоку Европе много утиче на сва спортска дешавања широм планете. Тако су руски клубови избачени из свих фудбалских такмичења, баш као и њихова репрезентација, док у кошарци Русима није допуштен наступ у Евролиги и Еврокупу. У тенису је недавно стигла одлука да им неће бити дозвољен наступ на Вимблдону, што је подигло велику прашину.
 
Због тога је Тениски савез Русије одлучио да у Моксви организује "Турнир мира", а као идеју имају да један од главних гостију буде најбољи на свету - Новак Ђоковић.
 
Члан овог тела, Владимир Камелзон откио је да се преговара за српским тенисером око наступа на том турниру и да би био јако срећан ако би дошло до сарадње, преносе руски медији.
- ТС Русије и Москва разрађују програм развитка нашег спорта у ближој будућности. Сада радимо на Отвореном првенству Москве, које ће се вероватно звати Куп престонице.
 
Позваћемо играче из Белорусије, Кине, Казахстана, Узбекистана, Турске и других земаља. У току су преговори и са Новаком Ђоковићем - казао је Камелзон.
 
Каже да ће се турнир играти на лето, а да ће се организатори потрудити да сви играчи максимално уживају.

(Телеграф)