ПЕНАЛИ КОБНИ ПО РАДНИК :: Semberija INFO ::

 

ПЕНАЛИ КОБНИ ПО РАДНИК


FOTO: fb.com/FKRadnikBijeljina
Фудбалери Радника елиминисани су из Лиге Европе. Спартак Трнава је у реваншу надокнадио два гола заостатка из Бањалуке , а затим је бољим извођењем пенала славио 3:2 и пласирао се у друго коло.

Бијељински тим је платио цех неискуству у европским мечевима. Екипа Младена Жижовића је рано примила гол и није издржала почетни притисак Словака. Затим нису успјели да меч приведу крају иако су у финишу имали контролу меча.

Велику грешку Далибора Козића домаћи тим је искористио да дође до продужетака а затим и пенала. У њима је голман Радника одбранио два ударца а на жалост бијељинског тима чак три играча нису успјела да постигну гол са 11 метара па је тако клуб из Републике Српске завршио своје учешће у овој сезони.

Према очекивању Спартак је одмах кренуо агресивно и успио је да дође до гола већ у 10. минути. Одбрана Радника је испала након одличне акције Дангубича и Ловара, а онда је Собчик успио да из другог покушаја пошаље лопту у мрежу. Домаћин је опет запријетио у 20. минути. Митреа је добро шутирао, а Козић био на мјесту.

Радник је запријетио у 23. минути. Након центаршута Мекића, Зукић је послао лопту преко гола. Бијељински тим је оштећен четири минута касније. Захуменски је као посљедњи играч одбране зауставио Пецу, али му је судија Расим Хасанов показао само жути картон.

 



ПЕНАЛИ:

Тешија – 1:0, Мерајић-1:1, Собчик-2:1, Мотика -брани Русов, Захуменски -брани Козић, Мекић-2:2, Ловат -брани Козић, Плавшић-промашај, Јакубек -3:2 , Попара -брани Русов
У наредном колу ривал је бугарска екипа Локомотива Пловдив.
Спартак –  Радник 2:0(1:0), пеналима 3:2
 Спартак: Русов, Митреа, Оршула (од 80. Михалек), Дангубић (64. Келемен), Тешија, Собчик, Халиловић (од 93 Турња), Месик, Тавареш (од 78. Јакубек), Ловат, Захуменски.
 Радник: Козић, Радовић, Симоновић, Сушић (61. Мерајић), Мекић, Попара, Зукић (54. Мотика), Пецо, Максимовић (од 98. Плавшић), Ђурић (од 87. Брадоњић), Шуберт.
1:о Собчик у 10.
2:0 Михалек у 87.
 


Тавареш је био опасан у 35. и 37.минути. Срећом по бијељински клуб Бразилац није успио да погоди. Први пут је послао лопту тик поред гола, а други пут је шутирао право у Козића.

У другом дијелу судија Хасанов је опет прогледао домаћима након веома оштрог старта Месика. Расположени Тавареш је у 62.минути погодио пречку са горње стране. Притисак домаћих се наставио и лопта је често била испред гола Далибора Козића. Покушали су Јакубек и Келеман из изгледних позиција, а срећом по госте нису били прецизни.

Спартак је у 87. минути дошао до 2:0. Након убацивања са лијеве стране, Козић није добро интервенисао, промашио је лопту и Михалек је главом затресао мрежу. До краја другог дијела није било промјене па је меч отишао у продужетке.

Домаћи тим је имао добру шансу у 101. минути а Далибор Козић се искупио за гол добром интервенцијом. У 108.минути Словаци су остали са фудбалером мање. Митреа је као посљедњи играч одбране зауставио Јована Мотику и зарадио други жути односно црвени картон. Уморни гости међутим нису успјели да искористе играча више, па се приступило извођењу пенала.

Српска инфо