РЕМИ У ХУМСКОЈ, ПАРТИЗАНУ НОВИ БОД У ЕВРОПИ :: Semberija INFO ::

 

РЕМИ У ХУМСКОЈ, ПАРТИЗАНУ НОВИ БОД У ЕВРОПИ


Фудбалери Партизана састали су се са Ницом у 2. колу Лиге конференција, а српски тим је пружио јак отпор реномираном противнику. Пред нешто више од 9.000 навијача одигран је дуел без побједника 1:1.

Није добро почело по Партизан. Већ у другом минуту лијеви бек гостију искористио је напад по боку и успавану реакцију одбране "парног ваљка" и изгубљену лопту Марковића да затресе мрежу већ у првом нападу Нице.

Играч који је појачао француски клуб овог љета из Фулама одложену лопту Лаборда је искористио да из срца шеснаестерца упути неодбрањив ударац десном, слабијом ногом и наплати лошу реакцију одбране црно-бијелих.

Након гола пробудио се домаћи састав. Два напада покушали су црно-бијели да организују преко Рикарда, а одбрана је добро реаговала. Евидентно је било да су гости скаутирали састав из Хумске, те су добро маркирали Гомеша током цијелог меча, пишу новости.рс.

Иако су контролисали посед гости озбиљну прилику чекали су све до 26. минута. Избјегао је Лаборд офсајд замку и потом поред Марковића упутио ударац са око пет метара. Одличан покушај зауставио је голман домаћих. Два минута касније Данте је покушао након прекида, Поповић још једном сигуран.

Фантастичну прилику да изједначи имао је Партизан у 44. минуту. Одбијена лопта послије ударца Рикарда стигла је до Натха који је упутио ударац са око 13 метара. Шмајхел је већ био савладан, али је лопту на путу до мреже и већ виђени гол зауставио алжирски бек Јусуф Атал, остало је 1:0 на полувремену.

Пробао је Пепе да шутира из прекида у 54. минуту, а покушај бившег фудбалера Реала и Арсенала отишао је далеко преко гола домаћих. Ипак, у 60. минуту ерупција одушевљења домаће публике. 

Кроз брзу транзицију и низ одличних додавања Партизан је креирао прилику коју је на додавање Натха Дијабате преточио у изједначење. Дочекао је лопту на десној страни и неодбрањиво је пласирао у даљи угао.

Услиједио је потом нови напад у којем је Андраде мучио одбрану, успели су да се одбране гости, а потом још једном у 70. минуту узбуђење. Проиграо је Дијабате Гомеша, а он са десетак метара успио је да промаши непромашивао.
Офанзивно је до краја заиграо Партизан, дјеловало је да пулени Гордана Петрића желе сва три бода, а чак су у моментима натјерали ривала да се у потпуности повуче на своју полувину, међутим, мреже су мировале.

(Независне)